ankahaber

Çin BM Kuruluşlarına Yaptığı Bağışı Arttıracak

Dünya

Çin, 2020 yılında BM çatısı altındaki kuruluşlara yaptığı toplam bağışı 100 milyon dolar arttıracağını açıkladı.

Çin, 2020 yılında BM çatısı altındaki kuruluşlara yaptığı toplam bağışı 100 milyon dolar arttıracağını açıkladı.

Çin Uluslararası Radyosu’ndan yapılan açıklamaya göre, BM Genel Kurulu 71'inci Oturumu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Çin Başbakanı Li Keqiang, dün sürdürülebilir kalkınma konusunda düzenlenen bir yuvarlak masa toplantısına başkanlık etti. Başbakan Keqiang, toplantıda, 2020 yılında Çin'in BM kuruluşlarına yaptığı toplam bağışları 2015 yılına kıyasla 100 milyon ABD Doları arttıracağını ifade etti.

Hükümet olarak "Küresel AIDS, Tüberküloz ve Malaria'yla Savaş Fonu"na bağışları gelecek üç yıl içinde 18 milyar dolar arttıracaklarını ilan eden Keqiang, Çin'in girişimiyle kurulan Güney-Güney İşbirliği ve Çin-BM Barış ve Kalkınma Fonu'nun bu yıl sonuna kadar resmen hizmete gireceğini, bu fon kapsamında kurulan akademinin de ilk öğrencilerini kabul edeceğini belirtti.

"Çin, sürdürülebilir kalkınmanın ilerletilmesi için yılmadan çaba sarf etmeye ve bu alanda uluslararası toplumla işbirliğine aktif şekilde katılmaya devam edecek" diyen Keqiang, sürdürülebilir kalkınmayı "tüm dünyanın ortak davası" olarak niteledi.
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.