ankahaber

İran: ABD, Müzakere Masasına Oturmayı Hak Etmiyor

Dünya

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun İran’a sert yaptırımları uygulamakla tehdit etmesinin ardından İran’ta tepkiler sürüyor. İran Hükümet Sözcüsü Bakır Nobaht, BM Güvenlik Konseyi’nce onaylanan 2015 tarihli nükleer anlaşmadan çekilen ABD’nin İran ile yeni bir anlaşmayı görüşmeyi hak etmediğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun İran’a sert yaptırımları uygulamakla tehdit etmesinin ardından İran’ta tepkiler sürüyor.  İran Hükümet Sözcüsü Bakır Nobaht, BM Güvenlik Konseyi’nce onaylanan 2015 tarihli nükleer anlaşmadan çekilen ABD’nin İran ile yeni bir anlaşmayı görüşmeyi hak etmediğini belirtti.

Tasnim News’a göre, Tahran’da haftalık basın toplantısını düzenleyen Muhammed Bakır Nobaht, Mike Pompeo’nun konuşmasına sert tepki gösterirken, ABD Başkanı Donald Trump’ın nükleer anlaşmadan çekilmesinden sonra bu ülke ile yeniden müzakere masasını oturma olasılığını reddetti. İran'ın ABD'ye güvensizliğini yansıtan sözcü şöyle konuştu:

“Trump (karar öncesi) bizimle görüşmeye istekli idi. Ancak kiminle müzakere edeceğiz? BMGK tarafından onaylanan resmi anlaşmalardan dönenler  ile mi? Hayır, Amerikalılar, İranlı delegelerle müzakere masasına oturmaya haketmiyor.”

Nobaht, son 40 yıldır ABD’nin İran’a karşı kurduğu “komplolar”a işaret ettikten sonra 2011 yılından beri Washington’un Tahran’ın çok büyük yaptırımları uyguladığını ancak ülkenin ekonomisini “felç etmeye başarmadığını” da söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.