Öne Çıkanlar terörist Opeth fenerbahçe İsrail şehit Liaoning ihracat Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Anket diyarbakır Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut

“ABD Donanması İzinsiz Çin Karasularına Girdi, Çin Ordusu Alarma Geçti”

Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Güney Harekât Alanı Komutanlığı Sözcüsü Tian Junli, ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait USS Halsey DDG-97 isimli güdümlü füze destroyerinin, bugün Çin hükümetinden izin almadan Xisha adaları açıklarına giriş yapmasına tepki gösterdi.



Tian bugün yaptığı açıklamada, Güney Harekât Alanı Komutanlığı’na bağlı birliklerin yasalara uygun olarak USS Halsey DDG-97 isimli güdümlü füze destroyerini izlediklerini ve geminin karasularından çıkarılması için uyarı yaptıklarını bildirdi. Çin ordusunun her zamanki gibi yüksek alarm durumunda olduğunu belirten Tian, ulusal egemenlik haklarını ve Güney Çin Denizi’nde barış ve istikrarı kararlılıkla koruyacağını belirtti.

Öte yandan Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü, ABD’de onaylanan askeri yardımlara ilişkin bir dizi yasanın Çin’in meşru çıkarlarını olumsuz etkilediğini belirtti. Sözcü bugün Beijing’de yaptığı açıklamada ABD’nin, piyasa ekonomisinin kuralları ve adil rekabet ilkesine aykırı olan söz konusu yasalarla sözde ulusal güvenliğini koruma bahanesiyle diğer ülkelerin şirketlerine zorbalık uyguladığını ifade etti. Sözcü, kendi meşru çıkarlarını korumak için ABD’nin girişimlerine karşılık vereceklerini dile getirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.