ankahaber

Putin, Soçi Zirvesi Öncesi Esad İle Görüştü

Dünya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın Rusya’nın Soçi kentinde Türk ve İranlı mevkidaşlarıyla yapacağı Suriye konulu zirve öncesi Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın Rusya’nın Soçi kentinde Türk ve İranlı mevkidaşlarıyla yapacağı Suriye konulu zirve öncesi Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile biraraya geldi.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, yarın  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hasan Ruhani ile buluşacak olan Vladimir Putin’in Soçi’de Esad ile dün yaptığı görüşmede Suriye’deki siyasi süreç masaya yatırıldı.

PUTİN ESAD’I  “BAŞARILI” MÜCADELESİNDEN DOLAYI TEBRİK ETTİ

Vladimir Putin’in  Esad'ı “ İslamcı militanlara karşı verdiği başarılı mücadeleden dolayı tebrik ettiği” görüşmede, Esad da "Rusya siyasi uzlaşının teşvikini mümkün kıldı" ifadelerini kullandı.

Açıklamayı yansıtan Sputnik ise  “Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin katılımıyla yarın Soçi'de düzenlenecek toplantıda taraflar Suriye'deki gelişmeleri ve bölgedeki son durumu ele alacak” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.