ankahaber

En Yüksek Yeterlilik Derecesi Yüzde 115,9 İle Havuçta Gerçekleşti

Ekonomi

TÜİK bitkisel ürün denge tablolarından sebzeleri açıkladı. En yüksek yeterlilik derecesi yüzde 115.9 ile havuçta gerçekleşti.

TÜİK bitkisel ürün denge tablolarından sebzeleri açıkladı. En yüksek yeterlilik derecesi yüzde 115.9 ile havuçta gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) bitkisel ürün denge tablolarından ‘sebzeleri’ açıkladı. Buna göre; Toplam sebze ürünlerinde, 2017-2018 piyasa döneminde yurt içi üretimin, yurt içi talebi karşılama derecesi %106,6 olarak gerçekleşti. Toplam sebze arzının büyük bir kısmı yurt içinde tüketilirken sadece %6,6'lık bölümü ihraç edildi.

Kök ve yumru sebzeler grubundan havuç %115,9 ile en yüksek yeterlilik derecesine sahip iken bunu %108,2 ile kuru soğan ve %100,8 ile turp izledi.

Meyvesi için yetiştirilen sebzeler grubunda, toplam sebze üretiminde en büyük paya sahip domatesin yeterlilik derecesi %110,7 olarak gerçekleşti. Bunu %109,2 ile biber, %107,8 ile sakız kabak takip etti.

Baklagil sebzeleri grubunda, yeterlilik derecesi taze bezelyede %106,1 ve taze baklada %103,7 iken en düşük yeterlilik derecesi %100,2 ile taze fasulyede gerçekleşti.
 

Seçilmiş ürünlerin yeterlilik dereceleri, 2017-2018

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.