ankahaber

Gölbaşı Belediyesi Dört Halife Dönemini Sahneye Taşıdı

Kültür-Sanat

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Omar Bin Hattab" adlı İki perdelik tiyatro oyununu  Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Merkezi’nde izleyicisiyle buluştu. Tiyatro gösterimini izlemeye baştaGölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Belediye Mecli

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Omar Bin Hattab" adlı İki perdelik tiyatro oyununu  Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Kongre Merkezi’nde izleyicisiyle buluştu.

Tiyatro gösterimini izlemeye baştaGölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

Tiyatro gösteriminde Hz. Muhammed (S.A.V) vefatından sonra başlayan halifelik dönemi konu alınıyor. Tiyatronun ilk perdesinde, ilk halife Hz. Ebu Bekir'in, Hazreti Muhammed'in vefatından sonra halife olarak seçilmesini ve yalancı peygamberlerle mücadelesini ve Hz. Ömer'in halife olmadan önceki karakteristik özellikleri anlatılırken,

İkinci perdede ise Hz. Ömer'in halifeliği, İslam devletinin temellerini atması ve adaleti seyirciye anlatılıyor.

İzleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan gösteri vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, tiyatro programı sonunda vatandaşlara karanfil verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.