ankahaber

Konya Bozkırlarında Türkçe Esintisi

Kültür-Sanat

‘Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’ 20 Nisan Cuma günü Başlıyor.

Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’ 20 Nisan Cuma günü Başlıyor.


Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali”, dünyadan ve Türkiye’den önemli tiyatro gruplarını 11’inci kez Konya’da sanatseverlerle buluşturuyor.


20 Nisan Cuma günü perdelerini açacak festival, dünya üzerinde Türkçe tiyatro yapan ülkeleri destekleyerek Konyalı tiyatroseverlerle buluşturma özelliği taşıyor. Türkiye’den iki, yurtdışından yedi olmak üzere toplam dokuz farklı oyunun sahneleneceği festival, 30 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek.
Festivalin açılışı, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Gün Batımı’ adlı tiyatro oyunuyla, 20 Nisan Cuma günü saat 20.00’de Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesinde gerçekleşecek. Bu yılın başında prömiyer yapan ‘Gün Batımı’ oyunu; Mevlana’nın hikayelerinden gelen sufi bakış ile Hamlet, Macbeth ve Othello, gün batımına ulaşmak isteyen insanlığın ortak serüvenini anlatıyor.
Festival kapsamında, Konya Devlet Tiyatrosu Hatıra Ormanı’nın açılışı da yabancı tiyatro gruplarının, Devlet Tiyatrosu yöneticilerinin ve sanatçılarının katılımıyla festivalin ilk gününde gerçekleştirilecek.


Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatrolarını bir araya getirecek etkinlik için Özbekistan, Kosova, KKTC, Kazakistan, Bulgaristan, Filistin ve Azerbaycan tiyatroları da Konya’ya gelecek.
Filistin, ‘Özgürlük Tiyatrosu’yla geliyor


Devlet Tiyatroları, bu sene ilk defa ağırlayacağı Filistinli tiyatrocuları, “Filistin’e Dönüş” adlı oyun ile Türk tiyatroseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşıyor.
Festivalde bu yıl ayrıca, Özbekistan’dan ‘Çığ’, Kosova’dan ‘Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı’, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden çocuk oyunu ‘Dağ Denize Kavuştu’, Kazakistan’dan ‘Woyczeck’, Bulgaristan’dan ‘Burada, Orada ve Heryerde’ ve Azerbaycan’dan ‘Cehennem Sakinleri’ isimli oyunlar sergilenecek.
Türkiye’den ise Devlet Tiyatroları oyunlarının yer aldığı festivalde, Ankara Devlet Tiyatrosu ‘Gün Batımı’nı ve İstanbul Devlet Tiyatrosu ‘İkinci Bölüm’ü tiyatroseverlerle buluşturacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.