ankahaber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, "Belediye Başkanlarına Dördüncü Dönem Yok"

Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, katıldığı Radyo Programı Best FM'de Belediye seçimleri ve OHAL hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve Saadet Partisi'nin, ittifak görüşmelerinde farklı arayışlara girmesine, şaşırdığını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, katıldığı Radyo Programı Best FM'de  Belediye seçimleri ve OHAL hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve Saadet Partisi'nin, ittifak görüşmelerinde farklı arayışlara girmesine, şaşırdığını söyledi.


'OHAL' Devam Eder


OHAL'in süresinin bitmek üzere olduğunu hatırlatan Yazıcı, "MGK'da ve son Bakanlar Kurulu toplantısında, OHAL gündeme gelmedi. Ancak, içinde bulunduğumuz şartlara bakıldığında, devam etmesi gerektiği anlaşılıyor. Seçime OHAL ile girilecek söylemi, doğru değil. Bu Anayasal bir hak ve gerektiği takdirde uygulanır. Ancak şuanda süresinin sonuna geliniyor. Bence, devamı gelecektir" ifadelerini kullandı.


Üç Dönem Kuralı


2019 yılındaki kritik seçimlerden birinin de Mahalli İdareler Seçimi olduğunu vurgulayan Yazıcı, "AK Parti'nin değişmez kurallarından birisi de üç dönem kuralıdır. Üç dönemi tamamlayan, bir dönem ara verir. Bu, Belediye Başkanları için de geçerlidir. Onlar da üç dönem sonunda, ara vermelidir. Biz, rasyonel bir partiyiz. Bir yer de, bir Belediye Başkanı, çok teveccüh görüyorsa, neden değiştirelim. Bazı isimler için, istisna uygulanabilir. Ancak bu, sınırlı kalır. Bunun dışında AK Parti'de herkes için, üç dönem kuralı vardır ve uygulanır" dedi.


Uyum Yasaları


Meclise getirilmesi beklenen uyum yasaları hakkında da konuşan Yazıcı, "bir komisyon kuruldu ve çalışıyoruz. Cevdet Yılmaz beyin koordinesinde, işin pratiğini de inceleyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız talimatını verdi. Başkanlık veya yarı başkanlık uygulanan ülkeler; Meksika, Brezilya, ABD ve Fransa gibi ülkelere ziyarette bulunup, yerinde inceleyeceğiz." dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.