ankahaber

Akşener, "Seçimden Önce Söz Verenler, Talimatla El Kaldırıp Reddettiler"

Politika

Ekonomiden bahsederken damat beyi anmamak olmaz tabi. “Dünya ekonomimizi kıskanıyor”dedi damat. “Ekonomimiz şaha kalktı” dedi. Şimdi de “kasa ağzına kadar doldu” diyor. “Cari fazlada rekor kırdık” diyerek, ekonomik krizin sonuçlarıyla övünüyor.. Damat nerde yaşıyor, hangi ülkeden bahsediyor bilemiyoruz.. Ama bahsettiği yer, Türkiye değil, onu biliyoruz. Damadın ekonomi yönetimi de acemi, pazarlama becerisi de acemi.. Borazan medyaya manşet vermek için konuşuyor. O söylüyor, borazan medya inanıyor.. Borazan söylüyor, o inanıyor.. Geçinip gidiyorlar.. Buradan sesleniyorum; Damat bey, bu hayallerle, her neredeysen konum at da,o hayal ülkesini biz de görelim..

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, ne yazık ki yıllardır mağdur ediliyor. Bugün Türkiye’deki her 4 öğretmenden biri, geçimini sağlamak için ek iş yapmak zorunda kalıyor. Hakları için adım attık, “Öğretmenlerimize 3600 ek gösterge verelim” dedik. Seçimden önce söz verenler, talimatla el kaldırıp reddettiler." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Akşener konuşmasına; dün İstanbul’da düşen helikopterde şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum..Yaralı olarak kurtulan askerimize de acil şifalar diliyorum." diyerek başladı.

"Ümit ediyorum ki ülkemizin de resmi olarak tanımadığı işgal son bulacaktır."
Akşener, "Bildiğiniz üzere dün akşam, Rus Donanması’nın Ukrayna savaş gemilerine saldırdığı haberi geldi. Dünya Rus yayılmacılığına ve provokasyonlarına tepki gösteriyor. Bu vesileyle belirtmek isterim ki, bizim uluslararası ilişkilerdeki pusulamız dünya Türklüğüdür. Nasıl Çin işgalinde zulümlere gark olan Doğu Türkistanlıların sesi olduysak… Nasıl kimse dile getirmezken bu kürsüde Güney Azerbaycanlı Cavadbeyli’ye özgürlük çağrısı yaptıysak… Kırım meselesinde de Kırımlı soydaşlarımızın yanındayız. Ümit ediyorum ki ülkemizin de resmi olarak tanımadığı işgal son bulacaktır. Faili meçhul cinayetlere, işkenceye ve kovuşturmaya maruz kalan Kırımlı soydaşlarımız özgürleşecektir. İşgale başından beri Türklük seciyesini göstererek direnen soydaşlarımıza selam olsun." dedi.

"Gurur duyacaksan, öğrenci sayısıyla değil,, o gençlere iş bulup, bununla gurur duy"

Bir kez daha öğretmenler gününü kutlayan Akşener, Vatanın ümidi gençlerde, ve onları hür ufuklara taşıyacak olan öğretmenlerdedir. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, ne yazık ki yıllardır mağdur ediliyorlar. Bugün Türkiye’deki her 4 öğretmenden biri, geçimini sağlamak için ek iş yapmak zorunda kalıyor. Hakları için adım attık, “Öğretmenlerimize 3600 ek gösterge verelim” dedik.. Seçimden önce söz verenler,talimatla el kaldırıp reddettiler. Bu iktidarın eğitimden anladığı, ehliyet ve liyakat aramadan, yandaşını müdür yapmak. Okullar sadece seçim dönemi akıllarına geliyor.. Sınıfları boşaltıp çoluk çocuğu miting alanına taşıyorlar. Bunların eğitimdeki başarısızlıkları o kadar açık ki, verdikleri örnekler bile yanlışlarla dolu. İktidarın başındaki kişi, geçen hafta, “Almanya’da 3 milyon üniversite öğrencisi var.. Bizdeyse rakam 8 milyona yaklaştı” dedi. Türkiye’de üniversite mezunu işsiz sayısı 850  bini buldu.. İşsizlerin yüzde 30’a yakını üniversite mezunu. Peki Almanya’da işsiz üniversite mezun oranı ne biliyor musunuz? Yüzde 4..Türkiye’de yüzde 30, Almanya’da yüzde 4. Söyleyeceksen bunu da söyle. Gurur duyacaksan, öğrenci sayısıyla değil,, o gençlere iş bulup, bununla gurur duy. Öğrenci sayımız fazla diyerek kendini alkışlatıyor.. Ama olayın aslı budur." dedi.

"Millet ittifakına oy verenler de en az Cumhur İttifakı'na oy verenler kadar bu ülkenin şerefli insanlarıdır"

Bizim için her Türk vatandaşı eşit değerdedir diyen Akşener, "Ancak siyasi muhataplarımız aynı görüşte değil.  Sn. Erdoğan ve Sn. Bahçeli "Millet İttifakı" için açık açık "Zillet İttifakı" diyorlar.  Yani 24 Haziran’da oy veren 17 milyon vatan evladına bir anlamda "aşağılık" diyorlar. Oysa Millet ittifakına oy verenler de en az Cumhur İttifakı'na oy verenler kadar bu ülkenin şerefli insanlarıdır." dedi.  

"Doğalgaz ve elektrik zamları yetmedi. Şimdi de trafik cezaları ile bütçe tutturmaya çalışıyorlar"

Hayat pahalılığı, geçim darlığı, milletimizin canını yakmaya devam ediyor diyen Akşener, "Türkiye ekonomide hızla 2002 seviyesine döndü..Anlaşılan o ki iktidar, başladığı noktada bırakmaya kararlı.. “Türkiye’yi uçuracağım” dedi, uçurdu da.. Ama uçurumdan aşağı uçurdu. 2023 dedi, 2053 dedi, hızını alamayıp 2071 de dedi.. Ama geldiğimiz yer, 2002 oldu.. Gençlerin diliyle söylersek; hayaller 2071, gerçekler 2002.. Üstelik bu daha başlangıç. Bütün veriler gösteriyor ki 2019 çok daha ağır geçecek.. Kemer sıkmayla yetinmeyecekler, milletin boğazını sıkacaklar.. Doğalgaz ve elektrik zamları yetmedi. Şimdi de trafik cezaları ile bütçe tutturmaya çalışıyorlar. Her eve, her iş yerine trafik cezası yağıyor. Tekerin dönüyor diye ceza yazmaya başladılar. Senin her icraatin ayrı bir ceza zaten. Köpründen geçen ceza yemiş kadar oluyor. Geçmeyenler ayrıca ceza ödüyor. Millete ödettiğin cezalar yetmedi mi? İlla ceza keseceksen. Emniyet şeritlerini babasının malı gibi kullanan kodamanlarına ceza kes. Şehirdeki yaşamı durduran 150 araçlık konvoyuna ceza kes. Yeter düşün milletin yakasından." dedi.

"Damadın ekonomi yönetimi de acemi, pazarlama becerisi de acemi"

Konuşmasında Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'a da yüklenen Akşener, "Ekonomiden bahsederken damat beyi anmamak olmaz tabi. “Dünya ekonomimizi kıskanıyor”dedi damat. “Ekonomimiz şaha kalktı” dedi. Şimdi de “kasa ağzına kadar doldu” diyor. “Cari fazlada rekor kırdık” diyerek, ekonomik krizin sonuçlarıyla övünüyor.. Damat nerde yaşıyor, hangi ülkeden bahsediyor bilemiyoruz.. Ama bahsettiği yer, Türkiye değil, onu biliyoruz. Damadın ekonomi yönetimi de acemi, pazarlama becerisi de acemi.. Borazan medyaya manşet vermek için konuşuyor. O söylüyor, borazan medya inanıyor.. Borazan söylüyor, o inanıyor.. Geçinip gidiyorlar.. Buradan sesleniyorum; Damat bey, bu hayallerle, her neredeysen konum at da,o hayal ülkesini biz de görelim.." dedi.  

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.