ankahaber

CHP'nin Anayasa Şartı Parlamenter Sistem

Politika

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kurulacak yeni anayasa masası için temel kaidelerinin Anayasanın ilk 4 maddesi ve parlamenter sistem olduğunu belirterek, “Böyle bir masa kurarlarsa otururuz” dedi. Özel, TBMM’de basın mensuplarının anayasa konusundaki s

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kurulacak yeni anayasa masası için temel kaidelerinin Anayasanın ilk 4 maddesi ve parlamenter sistem olduğunu belirterek, “Böyle bir masa kurarlarsa otururuz” dedi.

Özel, TBMM’de basın mensuplarının anayasa konusundaki sorularını yanıtladı.

Yeni anayasa çağrılarına ilişkin Özel, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Meclis Başkanı başkanlık olmayacaksa ben bu masayı deviririm dedi, devirdi. Şimdi yeniden kurmak istiyorlar. Her masa gibi bu masanın 4 ayağı olur. CHP’nin oturacağı masanın 4 ayağının her bir ayağı anayasanın ilk 4 maddesidir. Anayasanın ilk 4 maddesi dört ayağı. Her masanın üstünde bir temel kaide, tablo olur, esas masanın şeyi oda parlamenter sistemdir. Böyle bir masa kurarlarsa otururuz. İlk 4 maddesinin ayaklarını 4 ayağını oluşturduğu parlamenter sistemin de ana kaidesi, tablosu olduğu bir masada oturup her şeyi enine boyuna konuşabiliriz. Parlamenter sistemden ve 4 maddeden taviz veremeyiz. Zaten öyle olursa masa oluşmaz. Böyle bir masa kuruyorlarsa CHP oturup o masada ilk oturur son kalkar ama siz ilk dört maddeyi ihlal eder parlamenter sistem değil başkanlık sistem derseniz o zaman bu masa oluşmamış olur. Zaten masayı deviren Meclis Başkanı yeni masa kuracaksa neyden kuracağını biliyor, 4 ayak ve bir tablo koyması gerekiyor.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.