ankahaber

-ÜÇ AYDA 'ÜÇTE BİR AZALAN' KALP KRİZİ RİSKİ

Sağlık

LONDRA(ANKA) - Sağlıklı yeme alışkanlıkları edinmenin kalp krizi riskini üç ay gibi kısa bir sürede üçte bir oranında azalttığı bildirildi. İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, sağlıklı yeme alışkanlıkları edinmek kalp krizi riskini üç ay gibi kı

LONDRA(ANKA) - Sağlıklı yeme alışkanlıkları edinmenin kalp krizi riskini üç ay gibi kısa bir sürede üçte bir oranında azalttığı bildirildi.

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre, sağlıklı yeme alışkanlıkları edinmek kalp krizi riskini üç ay gibi kısa bir sürede üçte bir oranında azaltıyor. Londra'daki King's College'ta yapılan araştırmaya yaşları 40 ila 70 arasında değişen 162 kişi katıldı.

Times gazetesine göre, katılımcıların yarısına beyaz ekmek, kırmızı et, tam yağlı peynir, tereyağı açısından zengin İngiliz diyetine devam etmeleri istendi.

Diğer yarısınaysa az yağlı süt ürünleri, yağsız et, Savoybetting tam tahıllı kahvaltı gevrekleri yemeleri, günde beş porsiyon sebze ve meyve tüketmeleri, ayrıca haftada bir kez de yağlı balık yemeleri söylendi. Asitli içecekler, tatlılar ve keklerden de uzak tutmaları istendi.

BBCTürkçe tarafından yansıtılan haberde üç ay sonra ikinci grubun ortalama 1,3 kilo verdiği ve bel çevrelerinin 0,7 cm daraldığı görülürken ilk gruptakilerinin ise 0,6 kilo alırken, bel çevreleri 1,1 cm kalınlaştığına dikkat çekiliyor. Araştırmacılar bu şekilde kalp krizi riskinin yüzde 30 azaldığını hesapladı.(ANKA)

(CN/ÖZK)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.