Yaz mevsiminin getirdiği sıcaklık artışıyla birlikte yeme alışkanlıklarında da değişiklikler ortaya çıkıyor. Daha fazla su ihtiyacı ve kaybedilen tuz miktarı göze alındığında yazın en çok tercih edilen ikilisi karpuz peynir oluyor.
Türkiye’de üretilen ve süt endüstrisi tarafından kullanılan çiğ sütün yaklaşık yüzde 50’si peynir üretiminde değerlendiriliyor. Peynir, Türkiye’deki neredeyse her kahvaltı sofrasının vazgeçilmez unsuru, özellikle de beyaz peynir. Ancak yaz aylarında karpuzların olgunlaşması birlikte beyaz peynirin cazibesi daha da artıyor.
Peynir tüketme sıklığı artıyor
Birbirini dengeliyor
Karpuzda su oranıyla birlikte şeker oranının da yüksek olduğunu dile getiren Murat Keleş, protein yüklü beyaz peynirin, yüksek şekerli karpuzla birlikte dengeleyici bir birliktelik oluşturduğunu aktardı.
Teksüt Beyaz Peynir
Teksüt, beyaz peynir talebine 300, 500, 750 gram ve 1 kiloluk ambalaj seçenekleriyle cevap veriyor.