ankahaber

Euroleague Kadınlar: Fenerbahçe 80 - UMMC Ekaterinburg 77

Spor

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Euroleague B Grubu 11.hafta maçında Rus ekibi UMMC Ekaterinburg’u büyük çekişmeye sahne olan maçta 80-77 kazanarak 9. galibiyetine imza attı. Fenerbahçe bu sonuçla rakip Ekaterinburg’u üst üste üçüncü kez mağlup etti.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Euroleague B Grubu 11.hafta maçında Rus ekibi UMMC Ekaterinburg’u büyük çekişmeye sahne olan maçta 80-77 kazanarak 9. galibiyetine imza attı. Fenerbahçe bu sonuçla rakip Ekaterinburg’u üst üste üçüncü kez mağlup etti.

Fenerbahçe ilk periyotta 8-2 geriye düşmesine rağmen Aerial Powers’ın katkısıyla skoru 14-14 eşitlemesine karşın 18-19 yenik ayrıldı. İkinci çeyrekte Aerial Powers ve Kelsey Plum’ın skorer oyunuyla ikinci çeyreği 42-38 önde tamamladı.

Üçüncü çeyrekte büyük bir çekişmeye sahne oldu. Fenerbahçe rakibi karşısında son çeyreğe 56-55 önde girdi.

Son çeyreğe Ayşe Cora’nın  basketiyle başlayan Fenerbahçemiz,  Anastasiya Verameyenka’nın basket faulü ve Kelsey Plum’ın üçlüyle farkı 7 sayıya çıkardı ve 64-57 öne geçti. UMMC Ekaterinburg'da Griner’i durdurmakta zorlanan ekibimiz son 5 dakikaya 67-68 geride girmesine karşın Kelsey Plum ile etkili oldu ve 75-72 öne geçti. Maçı bırkamayan temsilcimiz çekişmeli geçen müçadelede rakibini 80-77 yenerek grubundaki 9 galibiyetini aldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.