ankahaber

Timsahların Yeni Hocası Paul Le Guen Oldu

Spor

Geçen sezon ligde kötü bir bitiş yapan Bursaspor, 2017-18 sezonu için Fransız Teknik Direktör Paul Le Guen ile dün Özlüce Tesisleri’nde 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Geçen sezon ligde kötü bir bitiş yapan Bursaspor, 2017-18 sezonu için Fransız Teknik Direktör Paul Le Guen ile dün Özlüce Tesisleri’nde 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Le Guen sıcak karşılama için teşekkür ederken, büyük ve dev bir kulübe geldiğinin farkında olduğunu söyledi. Bursaspor Başkanı Ali Ay hocanın başka bir kulüple anlaşmak üzereyken, Bursaspor’u tercih ettiğini vurguladı.

Ay’ın ardından duygu ve düşüncelerini paylaşan yeni teknik direktör, herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Başkanımıza güzel sözleri için teşekkür ederek başlamak istiyordum.  İlk adım geçen sezondan daha iyi bir performans ortaya koymak olacak. Geçen sezon istendiği gibi geçen bir sezon değildi. Dolayısıyla daha iyi şeyler ortaya koymalıyız. Ligin ilk yarısında kendimize yer bulabilirsek bizim için bu iyi bir şey olacak. Daha fazlası olabilir mi? Neden olmasın? Bunu yapabiliriz ama siz olmadan olmaz. Sizin desteğinize kesinlikle ihtiyacımız var. Kulüpte bulunan herkesin pozitif enerjisini takıma yansıtması gerekiyor. Aynı zamanda taraftar çok özel bir taraftar. Bunun farkında olarak geliyorum. Bursaspor büyük ve popüler bir taraftar kitlesine sahip bir kulüp”.
 
“Ben Hayalperest Değilim”

Le Guen’in konuşmasının ardından basın mensupları yeni teknik direktöre sorularını yönelttiler. Bir basın mensubunun “Şampiyon bir takıma geldiniz. Siz de geçmişte kupalar kaldırdınız. Taraftar heyecanlı. Biraz daha heyecanlanmak istiyoruz. Bir şampiyonluk daha sizinle kazanabilir miyiz?” sorusuna Fransız hoca, şöyle yanıt verdi:

 “Ben de en az sizin kadar istekliyim. Ama şunu söylemeliyim ben bir hayalperest değilim gerçekçi bir adamım. Geçen sezon gibi bir sezondan sonra bizim atacağımız ilk adım toparlanma adımları olacak. Büyük sözler söylemeden önce daha dikkatli davranmaya çalışırım. Siz ne kadar istekliyseniz ben de o kadar istekliyim. Dolayısıyla ayakları yere basan gerçekçi bir şekilde, güçlü bir kadro kuracağız ve en iyilerle rekabet edeceğiz. 
 
“Gyan Defterini Kapattık”

Asamoah Gyan ile ilgili bir konuya açıklık getirmek istediğini söyleyen Başkan Ay ise, “İki menajer sağda solda herhalde kendilerine PR yapmak istiyorlar, sürekli anlatıyorlar. Biz Gyan için 1,6 milyon Euro teklif verdik ama daha yüksek istediler. Araya başka menajerler de girince,beni tanıyan tanımıştır, ben öyle çer çöp işlere ehemmiyet vermem,o anda Gyan defterini kapattık. İlgilenmiyoruz. O arkadaşlar da kapıdan içeri bir daha giremezler. Scout ekibimizle ve Mali asbaşkanımla ilgili konuşmalar yapmışlar. Yazıklar olun Allaha havale ediyorum. Bunu da buradan belirtmek istedim” dedi.
 
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.