ankahaber

17 Şubat 2016 Çarşamba Gündemi

Türkiye

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İkinci Mülki Amirler Toplantısı'na katılacak. (Ankara/13.00) 2- CHP MYK, Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak. (Ankara/13.30)   YASAMA YÜRÜTME

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İkinci Mülki Amirler Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/13.00)

2- CHP MYK, Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/13.30)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ensar Vakfı Kırıkkale Şubesince düzenlenen programa katılacak.

(Kırıkkale/10.30)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, EXPO Yönetim Kurulu ve Antalya Yüksek İstişare Konseyi toplantılarına iştirak edecek.

(Antalya/10.30/13.00)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Slovakya Avrupa İşleri Bakanlığı Devlet Sekreteri İvan Korcok ve Avrupa Halk Partisi Grubu Başkanı Manfred Weber ile görüşecek.

(Ankara/09.00/10.00)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vilayetler Evi'nde, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Toplantısı'na katılacak.

- Işık, Kurul kararlarını basın toplantısıyla açıklayacak.

(Ankara/11.00/17.00)

5- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, SGK Erdoğan Özen Konferans Salonu'nda düzenlenecek "Çalışma Hayatında Güvenceli Esneklik" konferansına iştirak edecek.

(Ankara/09.30)

6- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gürcistan'da mevkidaşı Mikheil Janelidze ile baş başa ve heyetlerarası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı yapacak, Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili ve Başbakan Giorgi Kvirikashvili tarafından kabul edilecek.

(Tiflis)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yemen Cumhuriyeti Halk Sağlığı ve Nüfus Bakanı Nasser Mohsen Nasser ile Sağlık Bakanlığı Makamında ikili görüşme gerçekleştirecek ve ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/15.30)

8- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ulusal Ulaştırma Ana Planı Hazırlama Projesi'ne ilişkin toplantıya katılacak.

(Ankara/10.30) 

9- TBMM'den

- Genel Kurulda, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı görüşülecek.

(TBMM/14.00)

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Maliye Bakanlığı ve bağlı kurumların 2016 yılı bütçesi ile Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ve Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın maddeleri görüşülecek.

(TBMM/10.00)



DÜNYA-DİPLOMASİ


1- Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun, Suriye'deki çatışmaların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması kararı almasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam) 

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat'ta terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep)

4- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Suudi Arabistan öncülüğünde başlaması planlanan; Ürdün, Sudan, BAE, Yemen, Pakistan’ın da katılacağı "Kuzey Yıldırımı" askeri tatbikatı ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Riyad) 



EKONOMİ

1- TÜİK, geçen yılın son çeyreğine ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Rescate Hotel’de, Güneydoğu illerinde görev yapan imam-hatip ve müezzinlerle bir araya gelecek.

(Van/10.00)

 

SPOR


1- Spor Toto Süper Lig'de 18. haftanın erteleme maçında Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu'nu Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda konuk edecek.

(İstanbul/19.30)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Roma-Real Madrid ve Gent-Wolfsburg karşılaşmaları oynanacak.

(Roma/Gent/21.45)

3- Galatasaray-Lazio maçına doğru

- Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Lazio ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçı öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Galatasaray, Lazio maçı hazırlıklarını tamamlayacak.

- Lazio Teknik Direktörü Stefano Pioli, Türk Telekom Arena'da basın toplantısı yapacak.

- Lazio, son antrenmanını Türk Telekom Arena'da gerçekleştirecek.

(İstanbul/16.30/17.00/18.30/19.00)

4- Voleybol Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turunda Halkbank-DHL Modena ve PGE Skra Belchatow-Ziraat Bankası maçları oynanacak.

(Ankara/17.30/Lodz/19.00)

5- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası son 16 turunda Türk Telekom-Enisey ve Varese-Royal Halı Gaziantep maçları yapılacak.

(Ankara/18.45/Varese/21.30)

6- Basketbolda Erkekler Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe-Demir İnşaat Büyükçekmece ve Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes karşılaşmaları oynanacak.

(Bursa/17.00/20.00)

7- Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup 18. hafta erteleme maçında Bucaspor ile Amed Sportif Faaliyetler karşı karşıya gelecek.

(İzmir/13.00)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.