ankahaber

Gündemde Bugün - 10 Mart 2016 Perşembe

Türkiye

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ayrı ayrı kabul edecek. (Ankara /11.0

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara /11.00/14.00/17.15/19.15)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Azerbaycan Meclis Başkanı Oktay Asadov ile görüşecek.

(TBMM/16.10)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneğince düzenlenecek "Kurumlar, Kurallar ve Yeni Medya Düzeni" çalıştayına katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, "Türkiye-Afrika İlişkilerinde Kadın" konferansına iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının Meslek Öncesi ve Meslek İçi Eğitim Çalıştayı"na katılacak.

(İzmir/10.00)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze Plastikçiler OSB yönetim binası açılışına, TAYSAD 38. Olağan Genel Kurulu ve ödül töreni ile Kocaeli Vergi Ödülleri törenine iştirak edecek.

(Kocaeli/11.00/14.00/19.00)

5- Çalışma ve Sosyal Güvenli·k Bakanı Süleyman Soylu, KKTC İçi·şleri· ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy'la, Bakanlık'ta görüşecek.

(Ankara/11.30)

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TOBB Deniz Ticaret Odaları Konsey Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/11.00)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu arasında "İlk Yardım Eğitimi İşbirliği Protokolü" imzalanması törenine katılacak.

(Ankara/10.00)

8- TBMM Genel Kurulunda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

(TBMM/15.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüşecek.

(Lefkoşa)

2- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği, ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova/Cenevre)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

4- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlik ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Arap Birliğine yeni genel sekreter seçimi dolayısıyla birliğe üye ülkelerin dışişleri bakanları seviyesinde Birliğin Mısır'daki merkezinde toplantı yapılacak.

(Kahire)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ocak ayı ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara /14.30)

3- TÜİK, ocak ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Yükseköğretim Program Atlası" uygulaması tanıtım toplantısına katılacak.

(Ankara/11.00)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçları oynanacak.

Fenerbahçe, Portekiz'in Braga takımını Ülker Stadı'nda konuk edecek.

(İstanbul/20.00)

2- Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'na erkekler serbest stilde 61 ve 74, kadınlarda 55 ve 75 kilo müsabakalarıyla devam edilecek.

(Riga/10.00)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu 10. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Rusya'nın Lokomotiv Kuban takımıyla karşılaşacak.

(Krasnodar/19.00)

4- Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off ilk maçında VakıfBank, Burhan Felek Voleybol Salonu'nda İsviçre'nin Volero takımını ağırlayacak.

(İstanbul/19.00)

5- A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri 6. Grup 3. maçında deplasmanda Portekiz ile karşı karşıya gelecek.

(Sau Pedro do Sul/22.00)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.