ankahaber

Gündemde Bugün-7 Mart 2017 Salı

Türkiye

7 Mart 2017 Salı Gündemi, güne damgasını vuran konular, görüşmeler

TÜRKİYE
-Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ürdün Başbakanı ve Savunma Bakanı Hani Mulki'yi kabul edecek ve Ankara Arena Spor Salonu'nda TÜGEF Gelecek İçin Evet diyor programına katılacak. (Saat:15.30-17.00)

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI
-Başbakan Binali Yıldırım,
Çankaya Köşkü'nde, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu kabul edecek, Ürdün Başbakanı Hani Mulki'yi resmi törenle karşılayacak ve mevkidaşıyla ortak basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.30-12.30)
-Başbakan Yıldırım, İzmir'de Dünya Kadınlar Günü Buluşması'na katılacak. (Saat:19.00)

TBMM GRUP TOPLANTILARI
-CHP, HDP ve MHP TBMM Grupları toplanacak. (Saat:11.15-13.30-12.30-10.30)

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ ANKARA'DA

-Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Tokyo Camii ve Külliyesi'nin kuruluşunun 80. yılı dolayısıyla Ankara Üniversitesi'nce Tandoğan yerleşkesinde düzenlenecek konferansa katılacak, SETA tarafından gerçekleştirilecek "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi: Etkin Yönetim, Güçlü Demokrasi" başlıklı "Bakana Sorun" etkinliğinde diplomat ve basın mensuplarıyla bir araya gelecek. (Saat:10.00-14.00)

BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK ANKARA'DA
-Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AFAD Kriz Merkezi'nde düzenlenecek "AFAD Sivil Savunma Gönüllülük Kampanyası" lansmanına katılacak. (Saat:14.00)

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ALMANYA'DA
-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın Hamburg kentinde Avrupalı Türklerle bir araya gelecek, halka hitap edecek.


BAKAN TÜFENKCİ ANKARA'DA
-Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB’da düzenlenecek "Üreten Türkiye Konuşuyor" toplantılarının lansmanı'na katılacak. (saat:10.00)

BAKAN ZEYBEKCİ İSTANBUL'DA
-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul’da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen “Ekonomi Basını Başarı Ödülleri” Törenine katılacak. (Saat:18.00)

TBMM GÜNDEMİ
-Genel Kurul’da, uluslararası sözleşmeler görüşülecek. (15.00)

EKONOMİ
-Türkiye İstatistik Kurumu 2016 yılına ilişkin istatistiklerle kadın verilerini açıklıyor. (Saat: 10.00)
-Türkiye İstatistik Kurumu 2016 yılı dördüncü çeyreğe ilişkin işgücü maliyeti endeksi verilerini açıklıyor. (Saat: 10.00)
-"Üreten Türkiye Konuşuyor" toplantılarının lansmanı,TOBB’da düzenlenecek basın toplantısı ile gerçekleştirilecek. (Saat:10.00)

SPOR
-UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında Napoli-Real Madrid ve Arsenal-Bayern Münih maçları oynanacak. (Saat:22.45-22.45)
-Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında Banvit, Almanya'nın EWE Baskets takımını konuk edecek. (Saat:20.00)



 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.