ankahaber

Gündemde Bugün-9 Ocak 2017 Pazartesi

Türkiye

9 Ocak 2017 Pazartesi gündem özeti, güne damga vuran konular ve görüşmeler

TÜRKİYE
-İstanbul Ortaköy'de ve İzmir'de meydana gelen saldırı sonrası gelişmeler takip ediliyor.

-Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.
-
Türkiye ile Rusya'nın girişimiyle Suriye'de taraflar arasında ilan edilen ateşkesin uygulama süreci ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI
-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin Basına Kapalı Grup toplantısına başkanlık edecek. (Saat:11.00)

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ANKARA'DA
-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Marriott Otel'de düzenlenecek 9. Büyükelçiler Konferansı'nın açılış konuşmasını yapacak. (Saat.11.30)

EKONOMİ
-TÜİK, Kasım ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini açıklayacak. (Saat.10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ
-Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için Birleşmiş Milletler gözetiminde sürdürülen müzakereler, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis'in katılımıyla, BM Cenevre Ofisi'nde başlayacak.

KÜLTÜR SANAT

-Feridüddin-i Attar'ın efsane eseri Mantıku't-Tayr'dan yola çıkılarak hazırlanan Mantıkut'tayr/Kuşların Şarkısı isimli minyatür sergisi Esentepe'deki Kuveyt Türk Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin ilgisine sunulacak. (Saat:14.00)
-İstanbul Şehir Tiyatroları öncülüğünde oyuncular ve vatandaşlar, teröre tepki için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünden Şehitler Tepesi'ne yürüyecek.
(Saat:17.00)

SPOR
-Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 12. haftanın son maçında İstanbul Üniversitesi ile Beşiktaş karşı karşıya geliyor.(Saat:17.30)

 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.