ankahaber

TBB Başkanı Feyzioğlu: Saldırı doğrudan ifade özgürlüğüne yöneliktir

Türkiye

ANKARA(ANKA) - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Hürriyet Gazetesi’ne yapılan saldırıyı, “Türkiye’nin önde gelen basın kuruluşlarından birine yapılan saldırı sadece basın özgürlüğüne değil, doğrudan ifade özgürlüğüne yöneliktir” ifadeleriyl

ANKARA(ANKA) - Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Hürriyet Gazetesi’ne yapılan saldırıyı, “Türkiye’nin önde gelen basın kuruluşlarından birine yapılan saldırı sadece basın özgürlüğüne değil, doğrudan ifade özgürlüğüne yöneliktir” ifadeleriyle değerlendirdi.

Yazılı bir açıklama yapan TBB Başkanı Feyzioğlu, 6 Eylül’ü 7 Eylül’e bağlayan gece, başlarında iktidar partisinin İstanbul Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı olan Abdurrahim Boynukalın’ın da bulunduğu yaklaşık 200 kişinin Hürriyet Gazetesi’nin İstanbul Bağcılar’da bulunan binasına taş ve sopalarla saldırarak maddi zarar verdiğini belirtti.

Türkiye’de bir süredir basın üzerindeki iktidar baskısının, basın organlarının el değiştirmesini sağlayan ekonomik uygulamalar ve en yetkili ağızlardan yapılan kışkırtma ve hedef göstermelerin böyle vahim bir olayın gerçekleşmesine neden olduğunu belirten Feyzioğlu, “Türkiye’nin önde gelen basın kuruluşlarından birine yapılan saldırı sadece basın özgürlüğüne değil, doğrudan ifade özgürlüğüne yöneliktir. Zorbalıkla basının susturulduğu, insanların düşüncelerini açıklamaya korktukları bir ülkede özgür savunmanın yaşayabilmesi ve avukatlık mesleğinin yürütülmesi de olanaksız hale gelir” dedi. (ANKA)

(HM/OLÇ)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.