ankahaber

Cemil Candaş Ölümünün 1. Yılında Şişli Belediyesi’nde Anıldı

Yerel

Şişli Belediyesi makamında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden, İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş için anma töreni düzenledi

Şişli Belediyesi makamında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden, İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş için anma töreni düzenledi.

Geçen yıl 18 Temmuz'da belediye binasında silahlı saldırı ile öldürülen Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ı anmak üzere, belediye önünde anma töreni düzenlendi. Törende konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Candaş’a dair şunları söyledi:
“Bugün onu katledenler, hayattan, ailesinden koparanlar adaletin karşısındalar. Bizler Cemil’in davasının en yakın takipçileriyiz. Tetiği çeken, çektiren, perde arkasında olan herkesin gereken en ağır cezaları alması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” 



“Annesine Nasıl Aramızdan Ayrıldığı Hala Söylenemedi”

Candaş’ın ailesinin Trabzon’da olduğunu da belirten İnönü, “Cemil’in kıymetli ailesi bugün aramızda değiller. Çünkü onlar Cemil’i baba toprağında Trabzon’da anmak için bir aradalar. Bir yıl önce yine burada Cemil için konuşurken, ‘bir çocuğu babasız, bir anneyi evlatsız’ bıraktınız diye katillere seslenmiştim. Aradan bir yıl geçti ve Cemil’in annesine onun nasıl aramızdan ayrıldığı maalesef hala söylenemedi. Bir anneye bunu yaşatanların, hem hukuken hem vicdanen en büyük cezayı almalarını yürekten diliyorum” dedi.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 2. Başkanı Turgay Erkan ise, “Cemil Candaş’a yapılmış saldırı tüm mühendislerin, TMMOB’un kültürüne, ilkelerine, halkçı kamucu anlayışına yapılmış bir saldırıydı. Bu nedenle, bir mühendis olarak onurlu duruşunu koruyarak sonsuzluğa göçen meslektaşımız Cemil Candaş’ın davası, sadece Şişli Belediyesi’nin ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nın değil, temiz toplum isteyen herkesin peşini bırakmaması gereken bir davadır” şeklinde konuştu.
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.