Öne Çıkanlar PKKKCK Cetchy 6 aylık enflasyon Emniyet Genel Müdürlüğü başdanışman kafkas adet gecikmeleri 18 Eylül 2024 Gündem Özeti meteoroloji genel müdürlüğü asgari ücret büyükelçi eşleri şırnak cizre

Kupa Beyi Galatasaray

Türkiye Ziraat Türkiye Kupası finalinde iki ezeli rakip karşı karşıya geldi. Bu kupayı en fazla müzesine götüren Galatasaray ile Bu sezon şampiyonliğu son haftalarda Beşiktaş'a kaptıran iki ezeli rakibin mücadelesinde gülen taraf Galatasaray oldu.

Bu sezon Spor Toto Süper Ligini 6. sırada tamamlayarak avrupa kupalarına gitme şansını kupaya bırakan Galatasaray ilk yarıda rakibi Fenerbahçe'ye göre istekliydi. Avrupa kupalarına aldığı cezadan dolayı gitme şansı olmayan Galatasaray cezasını 2016-2017 sezonunda tamamlamış olacak.

Galatasaray ile Fenerbahçe Türkiye kupasında 5. defa final için karşı karşıya geldi. Bu finallerin 5'inide Galatasary kazanarak kupayı müzesine götürdü.

İki takım sahaya şu 11'lerle çıktı.

GALATASARAY: Muslera, Semih, Denayer, Hakan Balta, Carole, Selçuk, Emre, Sinan, Sneijder, Yasin, Podolski

FENERBAHÇE: Fabiano, Şener, Kjaer, Ba, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Volkan Şen, Alper, Nani, Van Persie

İLK YARI

1. dakikada, ilk atak Galatasaray'dan geldi. Yasin Öztekin sol kanattan dip çizgiye inerek ortasını yaptı, Simon Kjaer topu uzaklaştırdı.

6. dakikada Galatasaray tehlikeli geldi. Emre Çolak'ın ceza sahasına gönderdiği topu Selçuk arka tarafa aşırdı, arka direkte Podolski topa dokundu ama kale önünden üstten auta attı.

9. dakikada, Lukas Podolski ceza sahası dışında Sneijder'den aldığı topu bekletmeden sert bir şutla kaleye gönderdi, Fabiano topu yumrukladı.

Galatasaray ataklarını artırdı. Fenerbahçe top yapkada zorlanıyor. 13. dakikada Sneijder, Selçuk ve Podolski'nin organize bir şekilde paslaşarak kullandığı serbest atışta top sola doğru açıldı, bu noktada Podolski şut açısını bulup topu kaleye gönderdi, Fabiano köşeye gitmeyen topu çelmekte zorlanmadı. 

26. dakikada Fenerbahçe ilk tehlikeli atağını yaptı. Nani sol kanattan ceza sahasına girdikten sonra topu Alper'e çıkardı, Alper Potuk'un şutunda savunmaya çarpan top kaleye yönelmedi.

30. dakikada Sinan Gümüş sağ kanatta aldığı topu soluna çekerek ceza sahasına girdi, şutunu gönderdi, savunma araya girdi. Galatasaray istediği golü bir türlü bulamadı.

31. dakikada Galatasaray aradığı golü buldu. Emre Çolak'ın kullandığı köşe atışında Denayer topa kafayı vurdu, kale önünde Podolski kafayla tamamlayarak Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

41. dakikada Galatasaray ikinci gole yaklaştı. Sol kanattan kullanılan köşe atışı sonrasında Sinan Gümüş ceza sahası sağ çaprazından sol ayağıyla şutunu gönderdi, top Simon Kjaer'e çarptı.

42. dakikada Nani'nin sol kanattan ceza sahasına doldurduğu serbest atışa Josef kafasının ucuyla dokundu, top yandan auta gitti. Muslera öne çıkarak çizgiyi boşaltmıştı.

Kupa finalinin ilk 45. dakikası Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü sona erdi.

İKİNCİ YARI

53. dakikada Fenerbahçe atağında Şener sağ kanattan ceza sahasına etkili bir orta gönderdi, Fernandao'nun kafa vuruşunda top soldan auta çıktı.

62. dakika Fenerbahçe için şansız, Galatasaray için şanslı bir dakikaydı. Nani'nin soldan ceza sahasına doldurduğu topu Muslera çıkardı, ardından Ba kafayı vurdu ama top direkten oyun alanına döndü.

65. dakikada Galatasaray ikinci gole çok yaklaştı. Sabri'nin ceza sahasına doldurduğu topta Fenerbahçe savunması ofsayt diye durakladı, Denayer kafayı vurdu, kaleci Fabiano topu çeldi.

78. dakikada Nani sağ kanatta topu rakibinden kurtardıktan sonra ortasını yaptı, Fernandao, Denayer'den kurtulup kafayı vurdu ama top yandan auta gitti.

Fenerbahçe beraberlik golü için galatasaray kalesinde ataklarını artırdı.

81. dakika Dakika Volkan Şen'in sol kanattan ceza sahasına gönderdiği topu Fernando Muslera kontrol etti.

İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca kupa Galatasaray'ın müzesine gidiyor. Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçeyi kupa finalinde 5. kere yenerek kupayı yine müzesine götürdü. 

 

  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.