"Atatürk'ü Bırakıp İttifaka Dalarsan... Seçim Yasası Genel Merkezi Karıştırdı..."

-CHP genel merkezinde "Hayat pahalılığı nasıl önlenecek?", "Vatandaşın ucuz patates, soğan, ayçiçek yağı, et yemesi nasıl sağlanacak?", "Demokratikleşmeyle Kürt vatandaşlarımıza nasıl daha fazla özgürlük verilecek?" gibi tartışmaların yerini "Ankara 1. sıradan kim aday olacak?", "İYİ'ye kaç milletvekili verilecek?" gibi bir gündemin aldığı belirtildi.



-Partinin bazı ağır toplarının, son seçim yasası değişikliklerinden sonra, ittifak milletvekili adaylıklarının ana parti içinden gösterilmesi ihtimali ağırlık kazanınca, kayıtlarını nispeten şanslı gördükleri illere kaydırdıkları bildirildi.

-Melih Gökçek: "Veli Ağbaba Malatya Milletvekili, Özgür Özel Manisa Milletvekili, Gülizar Biçer Karaca Denizli Milletvekili üçü de kayıtlarını kendi illerinden alıp İzmir'e götürdüler..."

ANKARA(ANKA) - CHP genel merkezinde "Hayat pahalılığı nasıl önlenecek?", "Vatandaşın ucuz patates, soğan, ayçiçek yağı, et yemesi nasıl sağlanacak?", "Demokratikleşmeyle Kürt vatandaşlarımıza nasıl daha fazla özgürlük verilecek?", "Alevilerin haklarının AİHM kararları doğrultusunda genişletilmesi" gibi tartışmaların yerini "Ankara 1. sıradan kim aday olacak?", "İYİ'ye kaç milletvekili verilecek?", "Temel hoca kaç kişi getirecek?" sorularının havada uçuştuğu bir gündemin aldığı belirtildi. Bu arada Ankara Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Melih Gökçek CHP'de başarı şartının adeta "Kızıldereliler gibi tek gözü açık uyumak" olduğu örneğini doğrulayan bir kulis bilgisi paylaştı. Buna göre Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yerlerini garantiye almak için erken davranarak kayıtlarını İzmir'e aldırdı.

CHP'nin Atatürk bakış açısından ayrılıp, etnik/mezhep bazlı bir yapıyı temel alması, aidiyet ve ideolojileri tam netleşmeyen veya terörizmin aparatı haline gelmiş partilerle ittifaklaşmasının sonuçları görülmeye başlandı.

-6'LI KOMİSYONA HAVALE !

6'lı ittifakın son toplantısında ilkelerin belirlenmesi ve seçim güvenliği için iki komisyon kurulması üzerine bizzat CHP içinden "Bu iş bitti" şeklinde yorumlar yapılmış, "İttifak heyecan uyandırmıyor, çünkü herkes kendi partisini düşünüyor" şeklindeki ifade Gazeteci-Yazar Levent Gültekin tarafından bizzat CHP'nin televizyonu Halk TV'de yansıtılmıştı.

CHP genel merkezinde yeni sistemin partideki yansımalarının ne olacağına ilişkin sert tartışmalar yapıldığı öğrenildi. İddiaları Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek de katıldığı bir web-panel'de ifade etti.

-TEMEL HOCANIN DURUMU NE OLACAK?

Gökçek CHP'li bazı milletvekillerinin önümüzdeki seçimlerde konumlarını korumak için seçim bölgelerini değiştirdiklerini belirtti. Gökçek ittifaka üye partilerin liderlik yapıları analiz edildiğinde özellikle Ankara seçim çevrelerinde ağır bir kavganın yaşanacağının anlaşıldığını, ellerindeki kulis verilerinin de bu yönde olduğunu bildirdi.

Gökçek şunları söyledi:

"Çok iddialı bir şey söylüyorum ama ittifakın çöktüğünü söyleyebilirim. Şu anda çökmüş durumda. Ve dikkat ederseniz CHP içinde de homurtular başladı, 'Bu iş böyle olmaz arkadaş' diye. Anlatacaklarımdan sonra ortalık birbirine girecek. Bu akşam bitireceğiz Allah nasip ederse. Çünkü gerçekten öyle isimler öyle olaylar anlatacağım ki; Cumhuriyet Halk Partisi'nin karışmaması mümkün değil. Karşısında Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmasını istemeyen çok ciddi bir parti içi muhalefet kitlesi var. Bu parti işi değil, altılıların içerisinden de istemeyenler var.

Altılı'da Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını isteyen tek bir siyasal parti yok. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu yalnızları oynuyor ve kendi son şansını değerlendirmeye çalışıyor. Yeni siyasi partiler kanunu bunların elini kolunu felç etti. Niye felç etti? İttifakı tamamen imkansız hale getirdi. Bundan sonra ittifakla ilgili yapılan bütün toplantılar sadece insanları aldatma noktasındadır, lafügüzaftır. Bunu Melih Gökçek olarak söylüyorum ve iddia ediyorum, Allah'ın izniyle. Şimdi 6 tane parti ittifakla birlikte seçime girdiler. Girdikten sonra yüzde 7 almayan zaten milletvekili çıkaramayacak ki. Yani o ittifakın içinde olsa da milletvekili çıkaramayacak. Milletvekili çıkamayacaksa oyu kime yarayacak? Oyu sadece CHP'ye yarayacak. Bunu bildikleri için ne yapıyorlar biliyor musunuz? İttifak yedili parti olarak olacak ama partiler laf olsun diye ittifakın içerisinde yer alırken milletvekilleri listesi ya İyi Parti'den ya Cumhuriyet Halk Partisi'nden olmak zorunda kalacak. Yani Gelecek Partisi, Deva Partisi, Temel Bey'in partisi ve bir de ciddiye alınmayacak bir parti, Demokrat Parti. Bunların hepsi milletvekili adaylarını CHP listesinden yapmak zorunda. Aksi takdirde milletvekili olamıyorlar. Ve bunların da çok ciddi talepleri var. Kılıçdaroğlu'na diyorlar ki: Eğer biz birlikte seçime gireceksek bize grup kuracaksın ve yeterli milletvekili vereceksin. Kılıçdaroğlu'nun bunu verdiği takdirde tamamen ortada kalması söz konusu."

-ANKARA'DA KIYAMET KOPTU...

Gökçek ittifak liderliklerinin analizinde ağırlık kazanan Ankara listesi konusunda kulis bilgilerini paylaştı. CHP'nin güçlü olduğu illerin üst sıralarında büyük kavgalar yaşanacağını, bu sen-ben kavgasının parti liderlikleri kadar tabanlarına yansıyıp CHP'nin ve muhalefetin batmasına neden olacağını ima eden Gökçek şöyle devam etti:

"Bakın size somut bir olay vereyim. Şimdi mesela Ankara listesi üzerinde kendi aralarında tartışmalar yapılıyor. Ankara'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin 10 tane milletvekili var. Şimdi birinci bölgeden Ali Haydar Hakverdi, Tekin Bingöl, Levent Gök, Gamze Taşcıer, Bülent Kuşoğlu var. Beş milletvekilleri var ikinci bölgeden; Murat Emir ve Yıldırım Kaya. Üçüncü bölgeden de Servet Ünsal, Nihat Yeşil ve Haluk Koç var. Şimdi içerideki yapılan konuşmalar çok net. Bakın birinci bölgeden Ali Haydar Hakverdi, Tekin Bingöl, Levent Gök ve Gamze Taşçıer'in aday olma şansı sıfır. Bu bir Melih Gökçek iddiası göreceğiz seçimde. Sadece Bülent Kuşoğlu'nun yüzde 50 ihtimali var. Niye, bir kere Ali Babacan burada liste başı. Temel Karamollaoğlu, kendisini kesinlikle ve kesinlikle aday olarak görmek istiyor. Mansur Yavaş, '3 bölgeden üç seçilecek yere benim arkadaşlarımı koyacaksınız' diyor. Mesela birinci bölgeden Halil İbrahim Yılmaz'ı Gölbaşı ndan aday olarak koyacaksınız. Kesinlikle Ali Babacan'a verdiler. Bir tane de Halil ibrahim Yılmaz'a verdiler etti 2. Temel Karamollaoğlu da oldu 3. Bir de Bülent kuşoğlu var 4. Peki beşinci kim? Beşinci de şimdiden belli Aylin Nazlıaka. Bitti. CHP listesini görüyor musunuz? Halil ibrahim Yılmaz'ın CHP ile ilgisi yok, Mansur'un adamı. Ali Babacan zaten diğer partiden. Temel karamollaoğlu'nun adamı bir tane olacak, oradan Bülent Kuşoğlu var. Bir de Aylin Nazlıaka var. Geldik ikinci bölgeye. İkinci bölgede Gelecek Partisi 'Mutlaka buradan bizim adayımızı ilk ikisinin arasına koyacaksınız' diyor. O da muhtemelen yüzde 30 ihtimalle Murat Emir olacak. Yıldırım Kaya'yı da koymuyorlar. Bunlar net bilgi bunlar şey değil ha yani Melih Gökçek'in atmasyonu filan değil. Bunlar içeriden benim net olarak aldığım bilgidir, bunun kavgasını yapıyorlar içeride. Geldik üçüncü bölgeye. Üçüncü bölgede Servet Ünsal, Nihat Yeşil ve Haluk Koç'u kesinlikle aday yapmıyorlar. Haluk'un zaten beşinci dönemi yapmaları mümkün değil. Peki onu onun yerine kimi yapacaklar? Gültekin Uysal beyefendi Demokrat Parti'nin 00.01 oyuyla bu listenin ilk üçünün içine giriyor. İki tane de buradan kalacak CHP'ye."

-CHP'DE BAŞARININ ŞARTI: KIZILDERELİLER GİBİ TEK GÖZÜ AÇIK UYUMAK !

Gökçek, CHP'li bazı ağır topların ittifak ile seçime gidilmesi halinde kendilerini garantilemek üzere uyanık davranarak şimdiden seçim bölgelerini değiştirdiğini savundu ve şu bilgileri paylaştı:

"Bu sadece Ankara'nın durumu değil, bütün Türkiye böyle. Türkiye genelinde böyle olduğu için CHP içerisinde milletvekili olmak isteyenlerin arasında korkunç bir kaos başladı. Bakın size şimdi Türkiye'de ilk defa duyulacak bir şeyi anlatacağım. Milletvekili olarak Genel Başkan Yardımcısı konumunda olan kişiler şu anda içerdeki paniği görüyorlar. Diyorlar ki Kılıçdaroğlu da aday olursa mesele değil. Şimdiden kendilerinin milletvekilliklerini garantilemek için seçim bölgelerini değiştiriyorlar. Bakın CHP'liler bunu ilk defa duyacak. Kimsenin haberi yok. Veli Ağbaba Malatya Milletvekili, Özgür Özel Manisa Milletvekili, Gülizar Biçer Karaca Denizli Milletvekili üçü de kayıtlarını kendi illerinden alıp İzmir'e götürdüler biliyor musunuz? Bunu Türkiye'ye ilk defa duyacaksınız. Kayıtlarını İzmir'e aldırdılar diyorlar. Yapılan hesap Cumhuriyet Halk Partisi'nde şu; seçimi kimden olursa olsun kaybedeceğiz. Biz bunu biliyoruz. Kendi içerisindeki hesaplar Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanacağı yönünde. Bunun arkasından gelecek ikinci seçimde Ankara ve İstanbul'un seçilme ihtimali 0. Şu anda İstanbul'daki yapılan anketler CHP'yi iyice geriye götürdü. Şu anda açık ara AK Parti seçimi alıyor. Ankara'da Mansur Yavaş gün geçtikçe aşağı doğru böyle feci bir şekilde inmeye başladı Allah'ın izni ile."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.