Öne Çıkanlar pkk azerbaycan Kent diyarbakır Ayyuka eNBE bugünün gündemi akbank suriye cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

CHP'nin Et-Süt Eylemine Alman Vakfı Gölgesi!

-CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Et-Süt Kurumu'nda ani bir eylem gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu ziyarette kısa konuştuktan sonra sözü partililere değil ekipte bulunan Türkiye'de açlık olduğu propagandası yapan bir kişiye verdi. Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kamuoyuna lanse edilen bu kişinin Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu Hacer Foggo olduğu belirtildi. Hacer Foggo Alman vakıflarıyla yaptığı çalışmalarla tanınıyor.



-6'lı masanın nihai bildirisinin onaylanmak üzere CHP tarafından bir yabancı büyükelçiliğe götürüldüğü belirtilmişti, CHP'nin bizzat genel başkanının eyleminde bir Alman vakfı ile ortak çalışmalar yapan bir kişiye parti adına söz verilmesi tepki çekti.

ANKARA (ANKA) - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Et ve Süt Kurumu'nda gerçekleştirilen ani eylemdeki ayrıntıyı ANKA yakaladı. Eylemde mikrofon uzatılıp görüşleri alınan Hacer Foggo adlı kişinin Türkiye'de "Derin Yoksulluk Ağı" olarak bilinen bir oluşumun kurucusu Hacer Foggo olduğu belirtildi. Foggo'nun Türkiye'de Alman vakıflarıyla çalışmalar yaptığı ortaya çıktı.

Türkiye'de birtakım yabancı kuruluşlar tarafından gizlice fonlandığı iddia edilen basın siteleri CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Et Süt Kurumu'na yaptığı ani protesto ziyaretini "Hacer Foggo'nun eyleme katılışı üzerinden görmesi" dikkatlerden kaçmadı. Sözkonusu foncu siteler haberlerini adeta Foggo'nun sözleri üzerine kurdu.

-SOKAK EYLEMİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eylemini, Tarım Bakanlığı'nın et fiyatlarında indirim yapacağı açıklamasının hemen öncesine denk getirmesi dikkatlerden kaçmayan bir diğer husus oldu. Böylece, "Bakın eylem yaptık et fiyatları düştü" propagandasının yolu açıldı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu randevusuz gidip içeri alınmadığı Et Süt Kurumu eyleminde eylemcilerden kalabalık bir medyacı grubunun mikrofon ve kameralarına konuştu.

“Burada bulunmamın temel nedeni çocukların haklarını savunmak. Yeterli beslenme bir haktır. Yeterli beslenme bütün çocuklar için bir haktır. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım” diyen Kılıçdaroğlu, "Buradan saraya çağrı yapıyorum. Beşli çeteye verilen dolarların binde birini bu ülkenin yoksul ailelerine harcasalar hiçbir çocuk yatağa aç girmez" dedi.

-EYLEME ALMAN VAKFI GÖLGESİ !

Kılıçdaroğlu daha sonra Derin Yoksulluk Ağı Kurucusu Hacer Foggo'ya sözü verdi. Türkiye’nin yoksullukla değil artık açlıkla mücadele ettiğini belirten Hacer Foggo, çocukların yetersiz beslenmesi konusunda şunları söyledi:

"Son yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de kız çocuklarının yüzde 85’inin, erkek çocuklarının da yüzde 68’inin kansız olduğu ortaya çıktı. Bu yetersiz beslenme, öğrenme güçlüğü çekmek demek. Aynı zamanda kronik açlık demek yani bütün çocuklar bununla mücadele ediyor. Yaşlılar, çocuklar, derin yoksullukla açlıkla mücadele ediyor. Yapılan araştırmalarda Güney Doğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde çocukların yüzde 5’i bodur. Bu kronik açlık demek. Türkiye’de yoksulluk var, açlıkla mücadele ediliyor şu anda. Yoksulluk, açlık yok demek iyi bir temenni. Ben böyle bir dönem gerçekten görmedim. Her girdiğim evde gelişim bozukluğu olan çocuklar var.

Geçen hafta sosyal hizmet uzmanlarıyla görüştüm. ‘Gittiğiniz evde yetersiz beslenme nedeniyle gelişim bozukluğu olmayan bir çocukluk gördünüz mü?’ diye sordum. ‘Görmedik’ dediler. 7 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki gibi gösteriyor. Medyada çok fazla bilir kişi çıkıyor yoksullukla ilgili ‘Balık tutmaya öğreteceğiz, sosyal yardımlar olmasın’ diyorlar. Balık tutmak demek sağlıklı yeni nesillerin ortaya çıkması demek ama maalesef benim verdiğim rakamlarda olduğu gibi değil. Açlık var.”

-KİM BU FOGGO?

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da çocukların bodur olduklarını raporlayan Hacer Foggo Türkiye'de açlık üzerine iddialarda bulunan bir kişi. Bu konuda çalışmalar yapan Derin Yoksulluk Ağı adlı oluşumun kurucusu. Derin Yoksulluk Ağı Alman Heinrich Böll Vakfı ile çeşitli rapor çalışmaları yapıyor. Hacer Foggo'nun ayrıca CHP İstanbul il örgütüyle de çalışmaları olduğu görülüyor. Türkiye'de açlık bulunduğu propagandasının altı çizilen çalışmalarda ortaya çıkan raporlarda "izinsiz yayınlanamaz" şeklindeki ibareler dikkati çekiyor.

-CHP İPİ YABANCI GÜÇLERE Mİ TESLİM ETTİ ?

6'lı masa sonuç bildirgesinin onaylanmak üzere bir yabancı ülke büyükelçiliğine teslim edildiğine ilişkin bizzat devletin ortaya koyduğu savlara karşı suskunluğa gömülen CHP'nin son eyleminde de yabancı iltisaklı kuruluşları sözcü olarak ortaya koyması tepki çekti.

CHP'de Atatürkçü düşünceye yakın partililer konuyu değerlendirirken "Kılıçdaroğlu'nun Et ve Süt Kurumu'na yönelik eylemi stratejik olarak güçlü bir eylem. Batı tarzı bir eylem, renkli bir eylem. Ancak burada sözün partiyle ilgisi olmayan bir kişiye verilmesi, yabancı vakıflarla Türkiye'de işbirliği yapan bir kişiye CHP adına söz verilmesi yanlış" dediler.

CHP eyleminin ikinci aktörünün Alman vakıflarıyla iltisaklı bir kişiye verilmesi skandalının ortaya çıkmasından sonra gözler, bu eylem planlama ve önerisini yapan CHP'li danışman veya partililere çevrildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.