Öne Çıkanlar PKKKCK Cetchy 6 aylık enflasyon Emniyet Genel Müdürlüğü başdanışman kafkas adet gecikmeleri 18 Eylül 2024 Gündem Özeti meteoroloji genel müdürlüğü asgari ücret büyükelçi eşleri şırnak cizre

Palandöken: “Bu Karar Tavsiye Niteliğinde ve Bir Hükmü Yok”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)  Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Avrupa Parlamentosunun aldığı karar tavsiye niteliğindedir. Hiçbir bağlayıcılığı yoktur. Müzakerelerin askıya alınmasını öneren raporunun kabul edilmesi büyük bir yanlıştır” dedi.
 
Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye Raporun oylamasını değerlendiren TESK Başkanı Palandöken, “Avrupa Parlamentosunun aldığı karar tavsiye niteliğindedir. Hiçbir bağlayıcılığı yoktur. Avrupa Parlamentosu Müzakerelerin askıya alınmasını öneren raporunun kabul edilmesi büyük bir yanlıştır. Ancak tavsiye niteliğinde olduğu için bir hükmü yoktur” dedi.
 
"Herkes Moralini Yüksek Tutsun"
 
AP Türkiye raportörü Kati Piri tarafından hazırlanan raporda Türkiye ile üyelik Müzakerelerinin askıya alınması çağrısı yapıldığını belirten Palandöken, “Bu karar tavsiye niteliğinde ve bir hükmü yok. Türkiye ile Avrupa Birliği’nin arasındaki İlişkilerin iyi gitmesinin Avrupa’ya daha fazla katkısı olacaktır. Vatandaşlar duyarlı olsunlar. Spekülatif hareketlerden kaçsınlar. Şuan dövizde yaşanan yükseliş geçici. Kimse moralini bozmasın” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.