Öne Çıkanlar tesk Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan Kuşadası Belediyesi Haberleri Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş çiftçi gündem başlıkları galatasaray Haydarpaşa Lisesi Uzm. Dr. Selda Yılmaz Kültürel Barış Pınarı Bölgesi Cumhurbaşkanlığı kabinesi

Diyarbakır'a Lojistik Merkezi Müjdesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "5 bin 400 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak, yaklaşık 2,5 milyar liraya mal olacak 'Diyarbakır Lojistik Merkezi Projesi'nde artık son eşiğe geldik. Projenin temel atma töreni önümüzdeki günlerde yapılacak." dedi.

Bakan Varank, Diyarbakır'daki temasları kapsamında Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, "Karacadağ Kalkınma Ajansı Toplu Açılış Töreni"ne katıldı. Burada konuşan Varank, kadim kent Diyarbakır'ın tarihin her döneminde sanatçılara, edebiyatçılara, alimlere ev sahipliği yaptığını, sahabeleri ağırladığını, barış ve huzur şehri olarak İslam coğrafyasında farklı bir yer edindiğini söyledi.

OSB’LERE KREDİ DESTEĞİ

Varank, tarım ve hayvancılıkta ülkenin önde gelen şehirlerinden olan Diyarbakır'ı sanayi anlamında da üst sıralara taşımak için ellerinden geleni yaptıklarını, sanayi yatırımlarına ivme kazandırmak için ildeki organize sanayi bölgelerine kredi desteği sağladıklarını ifade etti.

OSB SAYISINDA ARTIŞ

2002 sonrası kurulan Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB ve Diyarbakır Karacadağ OSB ile şehirdeki OSB sayısının 3'e yükseldiğini anımsatan Varank, ilçelerde de talep olduğunu, o talepleri de yerine getirip ildeki OSB sayısını çok daha fazla artıracaklarını kaydetti.

BAKANLIK DESTEĞİ

Bakan Varank, Diyarbakır OSB ve Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB için toplamda 263 milyon liraya yakın Bakanlık kredisi kullandırdıklarını aktararak, "Diyarbakır OSB Arıtma Projesi"nin yine Bakanlık desteğiyle tamamlandığını ve geçen yılın sonunda faaliyete geçtiğini anlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.