Erzurum’da Gençlik Buluşmasına Yoğun İlgi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile birlikte Erzurum Teknik Üniversitesi’ndeki öğrenciler ile buluştu. Teknoloji ve uzay meraklısı üniversiteli gençler, üniversite koridorlarına sığmadı.



Bakan Kacır’ın Erzurum’da ilk durağı olan Erzurum Teknik Üniversitesi’nde katıldığı Gençlik Buluşması’na öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Bakan Kacır, salona sığmayan, koridorları ve merdivenleri dolduran üniversite öğrencilerine hitap etti. Bakan Kacır, burada Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonuna ilişkin, “Bu bir ilk adım ama asla son olmayacak. Türkiye önümüzdeki dönemde yeni insanlı uzay misyonları gerçekleştirecek, bununla yetinmeyecek. Hep birlikte kendi uydularımızı uzaya eriştirecek roket sistemlerini geliştirecek.” ifadelerini kullandı.

Gezeravcı da üniversite öğrencileri ile uzay misyonuna ilişkin deneyim ve tecrübelerini paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.