Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal

“Gençlerimize Duyduğumuz Güven Ve Desteklerimizin Gurur Veren Sonucu”

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Avrupa Fizik Olimpiyatı, Almanya’nın Hannover şehrinde 38 ülkeden 181 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Türk Öğrenciler, 2 Altın, 2 Gümüş ve 1 Bronz madalya kazandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Gençlerimize duyduğumuz güven ve desteklerimizin gurur veren sonucu” dedi.

TÜBİTAK BİDEB bünyesinde yürütülen Bilim Olimpiyatları kapsamında ülkemizi uluslararası arenada temsil etmek üzere yetiştirilen genç bilim insanlarımız katıldıkları tüm yarışmalarda başarılarıyla bayrağımızı gururla dalgalandırıyor. Bu kapsamda 5 öğrencimizin katıldığı 7’ncisi düzenlenen Avrupa Fizik Olimpiyatı’nda milli takımımız 2 Altın, 2 Gümüş ve 1 Bronz madalya kazandı. Ülkemizi temsil eden öğrencilerden; Ahmet Bahadır Trabzon ile Emir Akdağ, altın madalya, Arda Ünver ve Kaan Dere gümüş madalya, Mehmet Anıl İşkesen de bronz madalya kazandı.

BAKAN KACIR’DAN TEBRİK

Öğrencilerimizin elde ettikleri sonuç için “Göğsümüzü kabartan bir başarı” ifadesi kullanan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bilime ve araştırmaya gönül vermiş öğrencilerimizin sabır ve azimle gerçekleştirdikleri çalışmaları karşılığında elde ettikleri bu dereceler; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ve “Türkiye Yüzyılı” hedeflerimiz yolunda gençlerimize duyduğumuz güven ve desteklerimizin gurur veren bir tezahürü. Bilim ve teknoloji üreten, geliştiren ve uluslararası arenada rekabet gücümüzü oluşturan bir Türkiye için gençlerimiz en önemli yol ve çalışma arkadaşlarımız. Başarılarıyla iftihar kaynağımız olan gençlerimiz ile bu gurur tablosunun oluşmasında katkıları büyük olan ailelerini ve hocalarımızı canı gönülden tebrik ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da, “Cumhuriyetimizin 100., TÜBİTAK’ın 60. Yılını kutlarken, öğrencilerimizin uluslararası arenada elde ettikleri başarılar hepimizi gururlandırıyor. TÜBİTAK olarak insan kaynağına yaptığımız yatırımların, Türk gençlerinin olimpiyatlarda kazandığı başarılar ile taçlanmasını görmek mutluluk verici.” ifadelerini Kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.