Öne Çıkanlar Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan çiftçi tesk gündem başlıkları galatasaray Haydarpaşa Lisesi Uzm. Dr. Selda Yılmaz Cumhurbaşkanlığı kabinesi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş filistin rusya devlet başkanı vladimir putin tesk genel başkanı bendevi palandöken

Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Kacır: “400 Milyar Liradan Fazla Sabit Yatırımın Önünü Açtık”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gıda sektöründe yenilikçi ve rekabetçi bir anlayışla katma değerli üretimi desteklediklerini kaydederek, “Bu alanda proje yürüten 58 Ar-Ge merkezine ve teknoparklardaki 419 firmaya 8 milyar 600 milyon lira destek verdik. TÜBİTAK akademik, bilim insanı ve özel sektör Ar-Ge destek programları kapsamında son 22 yılda gıda alanında yürütülen 3 bin 26 projeye ve bu alanda araştırma gerçekleştiren bin 548 bilim insanına 11 milyar liradan fazla destek sağladık. Gıda ürünleri imalatına yönelik olarak 5 bin 427 yatırıma teşvik belgesi düzenledik. Sektörümüzde 152 binden fazla nitelikli istihdam oluşturacak 400 milyar liradan fazla sabit yatırımın önünü açtık. Gıda sanayimizin ihtiyaç duyduğu altyapısı güçlü ve çevre dostu planlı sanayi alanları sunmak üzere yurdumuzun dört bir yanında 11 ‘gıda ihtisas organize sanayi bölgesi’ kurduk.” dedi.

Bakan Kacır, Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Temel Atma Töreninde yaptığı konuşmada, Edirne’nin gıda endüstrisinin gelişimine katkı sağlayacak OSB’nin Türkiye’ye, Keşanlılara ve Edirnelilere hayırlı olmasını diledi. Türkiye’nin güçlü üretim ve teknoloji geliştirme altyapısını, ekonomik ve siyasi bağımsızlığın sigortası, kalkınmanın teminatı olarak gördüklerini kaydeden Bakan Kacır şunları kaydetti:

ÜRETEREK BÜYÜYEN EKONOMİ: Siyasi istikrarsızlık, terör ve yanlış sanayi politikaları neticesinde akamete uğramış hikâyeler tarihine dönen sanayileşme tarihimizin seyrini son 22 yılda değiştirdik. Ülkemizi araştırma ve inovasyon ekosistemi, planlı sanayi alanları, girişimcilik kültürü ve nitelikli insan kaynağıyla küresel bir üretim üssü hâline getirdik.
Krizlere dayanıklı, üreterek büyüyen Türkiye ekonomisini inşa ettik.

GÜÇLÜ TEMEL: Açıklanan her veri, ekonomimizin güçlü temeller üzerinde yükseldiğine işaret ediyor. Ekonomide elde ettiğimiz bu kazanımları uzun vadeli ve kalıcı refah artışına dönüştürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Millî Teknoloji Hamlemiz doğrultusunda teknoloji geliştirme kabiliyetlerimizi üst düzeye çıkararak Türkiye’yi dünya sahnesinde hak ettiği noktaya taşıyoruz. Türkiye’nin kritik teknolojileri millî olarak geliştirebilmesini, yüksek teknoloji alanlarında rekabetçi ürün ve hizmetler sunarak değer zincirlerinde pay sahibi olabilmesini tercihten öte zorunluluk olarak görüyoruz.

DÜNYAYA NEFES OLDUK: Dönemin ABD Başkanının büyük teknoloji girişimlerine çağrıda bulunmak zorunda kaldığı bir dönemde; yerli “startup”ımız tarafından geliştirilen solunum cihazımızın seri üretimini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın koordinasyonunda sanayi firmalarımızın da katkılarıyla iki haftada gerçekleştirdik. Yalnızca ülkemizin solunum cihazı ihtiyacını karşılamadık; ihraç ettiğimiz, hibe ettiğimiz cihazlarla tüm dünyaya nefes olduk. Mazlumların umudu bir ülke olmanın sorumluluğunu yerine getirdik.

GELECEĞİN TEMİNATI: Dünya iklim değişiklikleri, küresel göç, artan nüfus ve bölgesel savaşlar neticesinde gıda arz güvenliğinin ülkeler için beka meselesi hâline geldiği bir döneme adım attı.  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak biz de bu dönemde güçlü gıda sanayini ülkemizin geleceğinin teminatı olarak görüyoruz. Sektörümüzün sürdürülebilir ve kapsamlı büyümesini destekleyerek vatandaşlarımızın gıdaya erişimini garanti altına alıyoruz.

ÖNCELİKLİ ADIMLAR: Sektörümüz tarımsal üretimimizin yerelde oluşturduğu katma değer ve istihdam için çarpan etkisi oluşturarak refahın yurt sathında yayılmasında önemli bir rol üstlenmekte.  Bu nedenle, gıda sanayimizin üretim altyapısını güçlendirecek, katma değerli üretime yönlendirecek ve uluslararası rekabetçiliğini artıracak adımları öncelikli olarak atıyoruz.

GIDA SEKTÖRÜ DESTEKLERİ: Gıda sektöründe yenilikçi ve rekabetçi bir anlayışla katma değerli üretimi desteklemek üzere bu alanda proje yürüten 58 Ar-Ge merkezine ve teknoparklardaki 419 firmaya toplamda 8 milyar 600 milyon lira destek verdik. TÜBİTAK akademik, bilim insanı ve özel sektör Ar-Ge destek programları kapsamında son 22 yılda gıda alanında yürütülen 3 bin 26 projeye ve bu alanda araştırma gerçekleştiren bin 548 bilim insanına 11 milyar liradan fazla destek sağladık.

11 GIDA İHTİSAS OSB’Sİ KURDUK: Gıda İnovasyon Merkezi’mizi, gıda ve içecek sektörünün çözüm ortağı olarak faaliyete geçirdik. Gıda ürünleri imalatına yönelik olarak 5 bin 427 yatırıma teşvik belgesi düzenledik. Sektörümüzde 152 binden fazla nitelikli istihdam oluşturacak 400 milyar liradan fazla sabit yatırımın önünü açtık. Gıda sanayimizin ihtiyaç duyduğu altyapısı güçlü ve çevre dostu planlı sanayi alanları sunmak üzere yurdumuzun dört bir yanında 11  “gıda ihtisas organize sanayi bölgesi” kurduk.

NİTELİKLİ YATIRIMLARIN ADRESİ: Ülkemizin Avrupa’ya açılan kapısının yanında önemli ulaşım ağlarının kesişim noktasında yer alan Keşan ilçemize kazandırdığımız gıda ihtisas organize sanayi bölgemizin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Sahip olduğu coğrafi işaretli ürünlerle tarım ve hayvancılıkta önemli bir marka olan Keşan ilçemize kazandığımız bu OSB, güçlü Ar-Ge ve insan kaynağı vizyonuyla gıda sektöründe nitelikli yatırımların adresi olacağına inancım tam

HERKESİN DESTEKÇİSİYİZ: 141 hektarlık alanda 96 sanayi parseline sahip organize sanayi bölgemizde inşallah 2024 yılı sonuna kadar altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamlıyoruz. Bizler Türkiye için çalışan, Türkiye için hayal kuran, Türk ekonomisinin büyümesi, gelişmesi, küresel ölçekte hak ettiği seviyelere ulaşması için taş üstüne taş koyan herkesin destekçisiyiz, yanındayız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.