Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti deprem erdoğan gündem başlıkları çin Covid19 recep tayyip erdoğan türk telekom CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Sosyal Medya Performansı En Yüksek Markalar Belli Oldu!

Markaların sosyal medya performansını ölçümleyerek her ay performans sıralamalarını yayınlayan SocialBrands, şubat ayı sonuçlarını açıkladı!

Yeni yılın ilk ayında markalar, 2024 iletişim stratejilerini uygulamaya başladı. Rekabetin yoğun olduğu sosyal medya, iletişimin önemli bir parçası olarak kritik bir rol oynamaya devam ediyor. Facebook, X ve Instagram mecraları marka bilinirliği ve müşteri sadakati oluşturmak için etkili bir platformlar olarak öne çıkıyor. Ocak ayı boyunca, markalar tarafından bu mecraların toplamında günlük ortalama 57 Bin sosyal medya iletisi yayınlandı. Bu yoğun iletişim trafiği içerisinde bazı hesaplar, performanslarıyla diğerlerine göre daha fazla dikkat çekti.

SocialBrands, markaların sosyal medya performansını 30’dan fazla kritere göre tamamen istatistiksel olarak ölçümlemeye ve şeffaf bir şekilde yayınlamaya devam ediyor. Markalar, SocialBrands sıralamaları ile sosyal medya eforlarının çıktılarını görebiliyor; performanslarını hem kendi sektörleri içerisinde hem de Türkiye’deki tüm markalar arasında kanal bazlı olarak inceleyebiliyor.

1-31 Ocak döneminin değerlendirildiği SocialBrands Şubat Ayı Top100 Listesi’ne göre sosyal medyanın en başarılı markası Aselsan oldu!

İlk Üçte Yer Alan Markalar: Aselsan, Netflix ve Baykar

Aselsan savunma sanayisindeki teknolojisiyle sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekmeye devam etti ve tüm kanallarda sergilediği başarılı performansıyla SocialBrands Şubat Ayı Top100 Listesi’nin zirvesinde yer alan marka oldu. Listenin ikinci sırasında yer alan marka ise platformundaki içeriklere dair yaptığı eğlenceli paylaşımlarla sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çeken Netflix oldu. Savunma sanayisi alanındaki bir diğer marka olan Baykar tüm mecralarda sergilediği yüksek performansla üçüncü sırada yer aldı.

SocialBrands Şubat Ayı Top100 Listesi’nin ilk 10’unda yer alan markalar şu şekilde sıralandı:

  1. Aselsan
  2. Netflix
  3. Baykar
  4. Madame Coco
  5. Milli Savunma Üniversitesi
  6. Tabii
  7. Türk Hava Yolları
  8. ROKETSAN
  9. Temizmama
  10. Fenerium

SocialBrands Şubat Ayı Top100 Listesi’ni incelemek için tıklayın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.