Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank vakıfbank vodafone

Çin: Afrika Birliği’yle İlişkilerimiz Daha Yüksek Bir Seviyeye Taşınacak

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin ile Afrika Birliği arasındaki ilişkilerin daha yüksek bir seviyeye taşınması için Afrika Birliği’yle ortak çaba göstermeye hazır olduklarını belirtti. 

Afrika Birliği’nin kuruluşunun 20. yıldönümü ve Çin ile Afrika Birliği arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 20. yıldönümü dolayısıyla, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Afrika Birliği dönem başkanlığını üstlenen Senegal Devlet Başkanı Macky Sall karşılıklı kutlama mesajları gönderdiler. 

Sözcü Mao bugün Beijing’de düzenlenen olağan basın toplantısında, Afrika Birliği’nin son 20 yılda COVID-19 salgınıyla mücadele etmek, çok taraflılığı ve gelişmekte olan ülkelerin çıkarlarını korumak için katkılarda bulunduğunu ifade etti. 

Mao, Çin ile Afrika Birliği arasındaki ilişkilerin, Güney-Güney İşbirliği’nin yoğunlaştırılması ve İnsanlığın Kader Ortaklığı’nın oluşturulması için iyi bir örnek teşkil ettiğini söyledi. 

Mao açıklamasında, “Çin ve Afrika Birliği, kritik çıkarları ilgilendiren konularda birbirine destek vermeye devam edecek ve iki taraf arasındaki ilişkilerin daha yüksek bir seviyeye taşınması için ortak çaba gösterecekler” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.