Öne Çıkanlar Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan tesk Kuşadası Belediyesi Haberleri Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş rusya devlet başkanı vladimir putin çiftçi gündem başlıkları galatasaray Haydarpaşa Lisesi Uzm. Dr. Selda Yılmaz Kültürel AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

Çin-ASEAN Forumunda Milyar Dolarlık Anlaşmalar

Güney Çin'deki Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi'nin başkenti Nanning'de, 16 Eylül Cuma günü Beşinci Çin - ASEAN (Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği) Bilişim Limanı Forumu çerçevesinde, değeri 10 milyar yuanı  (yaklaşık 1,43 milyar doları) aşkın 33 adet proje imzaya bağlandı.



Burada ele alınan dijital ekonomi, sınırlar üstü ticaret ve nesnelerin interneti gibi değişik alanları kapsayan projeler, bir Çin - ASEAN bilişim limanının inşasının ve bölgenin dijital ekonomisinin geliştirilmesine katkıda bulunacak. 

Düzenleyicilere göre, sözleşmelere imza atan girişimler Kamboçya, Singapur ve Vietnam gibi ülkelerden ve ayrıca Beijing, Shanghai ve Guangdong gibi kentlerin yer aldığı Çin eyaletlerinden gelmekte.

Yaklaşık 200 hükümet yetkilisi, önder iş insanı ve uzmanın katılımlarıyla gerçekleşen forum 5G uygulamaları, yapay zeka ve metaverse türünden alanları da içeren konulara odaklandı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.