Öne Çıkanlar Hakkari AİLE Hadise deprem terör palandöken bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd başbakan binali yıldırım milli savunma bakanlığı Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Çin Ekonomisinin Yüzde 60’ı 5G Teknolojisini Kullanıyor

Çin’de 5G uygulamalarının ülkenin milli ekonomisinin yaklaşık yüzde 60’ına entegre edildiği bildirildi. Çin’de bundan 4 yıl önce Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından 5G ticari lisansının resmi olarak verildi. 4 yıllık gelişmeleri paylaşan Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, Çin’de dünyanın en büyük ölçekli ve en ileri teknolojili 5G ağı kurulduğu bilgisini verdi. 



Nisan ayı itibarıyla ülke genelinde 2 milyon 730 binden fazla 5G baz istasyonu kurulurken, 5G ağı da ülkenin tüm kentsel bölgelerine ulaştırıldı. Ayrıca 5G mobil telefonu kullanıcılarının sayısı 634 milyonu aştı. Günümüzde 5G uygulamaları Çin’in milli ekonomisinin yaklaşık yüzde 60’ına entegre edilirken 5G ağının inşasına yaklaşık 600 milyar yuan yatırım yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.