Çin Halk Bankası, Para Politikası Araçlarını Reel Sektörü Güçlendirmek İçin Kullanacak

Çin Halk Bankası, yapısal para politika araçlarının yönlendirici rolünün yeterince yerine getirilmesi gerektiğini açıkladı. Çin’in merkez bankası olan Çin Halk Bankası tarafından dün yayınlanan bir raporda, tarım işletmeleri ve küçük ölçekli firmalara destek verecek yeniden borçlanma ve reeskont politikalarının uygun bir şekilde uygulanması için çabaların yoğunlaştırılması ve yeniden borçlanma miktarının uygun bir zamanda artırılması gerektiği bildirildi.



Raporda, Çin Halk Bankası’nın küçük ölçekli işletmelere yönelik kredileri daha iyi bir şekilde kullanarak, KOVID-19 salgınından ciddi şekilde etkilenen tarımla ilgili işletme ve sektörlere yönelik destekleri artıracağına işaret edildi.

Rapora göre, kömürün temiz ve verimli şekilde kullanılmasına destek verecek özel yeniden borçlanma politikasının yanı sıra büyük ölçekli rüzgâr ve fotovoltaik tesisler ile çevrelerindeki kömür santrallerinin yenilenmesine yönelik destekler artırılacak. Ayrıca bilim-teknoloji inovasyonu ve kapsayıcı yaşlı bakımı için özel  yeniden borçlanma uygulaması da hızlandırılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.