Öne Çıkanlar Hakkari Hadise elazığ malatya doğalgaz Covid 19 tunceli polis EyeBrand Hamidi Ailesinin Mutlu Günü Hamza Hamidi Hamidi Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Hamidi

Çin ile Afrika Ülkeleri Arasındaki Ticaret, 22 Yılda 20 Kat Büyüdü

Çin ile Afrika arasındaki ithalat ve ihracat hacmi 2000-2022 yılları arasında yaklaşık 20 kat artışla 100 milyar yuandan 1 trilyon 880 milyar yuana çıktı. Çin Gümrükler Genel İdaresi, 3. Çin-Afrika Ekonomi ve Ticaret Fuarı sırasında, ilk defa Çin-Afrika ticaret endeksini yayınladı. 2000 yılında 100 baz puan olan Çin-Afrika ticaret endeksi, 2022 yılında 990,55’e çıktı. Endeks, Çin ile Afrika arasındaki ticaretin söz konusu dönemde hızla büyüdüğü ve sürekli yeni seviyelere çıktığını gösterdi.   



Verilere göre, Çin ile Afrika arasındaki ithalat ve ihracat hacmi 2000-2022 yılları arasında yaklaşık 20 kat artışla 100 milyar yuandan 1 trilyon 880 milyar yuana ulaştı ve yıllık ortalama büyüme oranı yüzde 17,7’yi buldu. 

Çin’in 14 yıldır Afrika’nın en büyük ticaret ortağı olduğunu gösteren veriler, bu yılın ilk beş ayında, Çin ile Afrika arasındaki ithalat ve ihracat hacminin yıllık bazda yüzde 16,4 artışla 822 milyar 320 milyon yuana ulaştığını ortaya koydu.

Çin Gümrükler Genel İdaresi Sözcüsü ve İstatistiksel Analiz Genel Müdürü Lü Daliang, Çin-Afrika ticaret endeksinin belirlenip yayınlanmasının, Çin ile Afrika arasındaki mal ticaretinin gerçek durumunu ve gelişme potansiyelini objektif şekilde yansıtacağını, ayrıca iki taraf arasındaki ekonomik ve ticari faaliyetlerin ilerletilmesinde olumlu bir rol oynayacağını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.