Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Çin, İran ve Suudi Arabistan’dan Gazze Saldırılarına Son Çağrı

Çin-Suudi Arabistan-İran ortak üçlü komitesinin ilk toplantısı Çin’in başkenti Beijing’de yapıldı. Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve ÇKP Merkez Komitesi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi, Suudi Arabistan ve İran heyetlerinin başkanlarıyla bir araya geldi.  



Suudi Arabistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Velid el-Harici ve İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri’nin katıldığı ortak üçlü komitenin ilk toplantısında, Suudi Arabistan ve İran’ın Çin’in arabuluculuğuyla mart ayında yaptığı Beijing Anlaşması’nın uygulanma durumu ve iki ülke arasındaki ilişkilerde elde edilen ilerlemeler masaya yatırıldı. Taraflar, söz konusu anlaşmaya bağlılıklarını teyit etti. Toplantıda, Çin’in Suudi Arabistan ve İran arasındaki ilişkileri güçlendirmeye yönelik adımlar atmaya ve bu konuda yapıcı bir rol oynamaya devam edeceği vurgulandı.

Toplantıda, Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da yaşanan son gelişmelerden duyulan endişe ifade edilirken, İsrail’in Gazze’deki saldırılarının acilen sona ermesine, sivillere sürdürülebilir yardım sağlanmasına ve Filistinlilerin zorla yerinden edilmesine karşı çıkılması gerektiği vurgulandı. Filistin’in geleceğine Filistin halkının karar vermesi gerektiği belirtilen toplantıda, Filistin halkının kendi kaderini tayin etmesinin ve bağımsız bir devlet kurmasının desteklenmesi çağrısı da yapıldı.

Çin-Suudi Arabistan-İran ortak üçlü komitesinin bir sonraki toplantısının Haziran 2024’te Suudi Arabistan’da yapılması planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.