Öne Çıkanlar tesk Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan çiftçi gündem başlıkları galatasaray Haydarpaşa Lisesi Uzm. Dr. Selda Yılmaz Cumhurbaşkanlığı kabinesi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş filistin rusya devlet başkanı vladimir putin tesk genel başkanı bendevi palandöken

Çin, Taiwan’a Silah Satışı Nedeniyle Boeing ve Raytheon CEO'larına Yaptırım

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, kendi egemenliğini ve güvenlik çıkarlarını korumak için Çin hükümetinin Taiwan’a silah satışına katılan Raytheon Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gregory J. Hayes ve Boeing Savunma, Uzay ve Güvenlik Başkanı ve CEO'su Ted Colbert’a yaptırım uygulamaya karar verdiğini kaydetti.

Mao Ning, bugün düzenlenen basın toplantısında, ABD’nin Çin’in Taiwan bölgesine yönelik silah satışıyla ilgili soruyu yanıtladı. Mao Ning, buna kararlılıkla karşı çıktıklarını ifade etti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, ABD’nin Çin’in Taiwan bölgesine silah satışının Tek Çin ilkesini, Çin ve ABD arasındaki üç ortak bildiriyi özellikle 17 Ağustos Bildirisi’ni ciddi şekilde ihlal ettiğini ve Çin-ABD ilişkilerine ve Taiwan Boğazı’nın barışı ve istikrarına zarar verdiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.