Öne Çıkanlar ankara konya deprem sgk bodrum chp pakistan veysel eroğlu cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank iata

Çin Ticaret Bakanı, DTÖ Genel Direktörü ile Bir Araya Geldi

Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao, ABD’nin Detroit kentinde düzenlenen APEC Ticaret Bakanları Toplantısı sırasında dün Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala ile bir araya geldi. İki taraf, DTÖ Balıkçılık Sübvansiyonları Anlaşması’nın onaylanması ve DTÖ'nün 13. Bakanlar Konferansı (MC13) için hazırlıklar gibi birçok konuda fikir alışverişinde bulundu.

Okonjo-Iweala, Çin'in DTÖ'deki olumlu ve yapıcı rolünü överken, Çin'in MC13'ün başarıyla düzenlenmesi konusundaki liderliğini sürdürmesini de sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

Wang Wentao, Çin'in gerçek anlamda çok taraflılığı uyguladığına işaret ederek, DTÖ’de yapılan reform sürecine aktif olarak katıldıklarını ve MC13'ün başarıyla düzenlenmesine de somut adımlarla katkıda bulunacaklarını dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.