Öne Çıkanlar Hakkari doğalgaz malatya Hadise HAİNCE Russia Hadis hakan eser filmleri DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu buca mevlüt karakaya terör

Çin: Xinjiang'ın Yenilenebilir Enerji Yerleşik Kapasitesi 50 Milyon Kilovatı Aştı

Kuzeybatı Çin'in Uygur Özerk Bölgesindeki Xinjiang'ın yenilenebilir enerji yerleşik kapasitesi, geçen hafta 500 bin kilovatlık güneş panellerinin şebekeye bağlanmasının ardından, 50,26 milyon kilovata ulaşmış oldu. State Grid Xinjiang Electric Power Co., Ltd. verilerine göre, adı geçen bölgede toplam yerleşik enerjinin yüzde 41 kadarını yenilenebilir enerji oluşturuyor.



Şirketin verileri, Xinjiang'daki yenilenebilir enerji teminine ve bununla bağlantılı elektrik şebekesine yönelik yatırım tutarının, içinde bulunduğumuz yılın ilk yarısında 36,36 milyar yuana (yaklaşık 5,08 milyar ABD dolarına) ulaştığını gösterdi. Söz konusu yatırım, bölgenin ekonomik büyüme hızını yüzde 1,85 oranında artırdı ve 2 bin 700 çalışan için yeni istihdam olanağı yarattı.

Şu anda, söz konusu enerjiden temin edilen 750 kilovoltluk elektrik akımı ağı, Xinjiang'da yer alan il düzeyindeki 14 yerleşim birimini kapsıyor; böylelikle, doğu Çin kentlerine de nakledilecek yenilenebilir enerji kullanımı için esaslı bir temel oluşturuyor. Xinjiang rüzgar ve güneş enerjisi kaynakları bakımından çok zengin bir bölge olup ülkenin, yenilenebilir enerji imkanlarından yana başta gelen bölgelerinden biri konumunda.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.