Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk suriye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan dsp Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy yılbaşı tüketici güven endeksi hatay terörist Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

Çin, Yeni Bir Roket Fırlatma Kompleksi Kuruyor

China Space News’in (CSN) resmi Wechat hesabına göre, katı roket fırlatma görevleri için yeni bir fırlatma kompleksinin inşaatı balı günü Çin'in güneyindeki Hainan eyaletindeki  Wenchang kentinde şehrinde başladı. Hainan ticari uzay aracı fırlatma sahasında inşa edilen üçüncü fırlatma kompleksi olacak; ilk fırlatma kompleksinin ana kulesi mayıs ayında tamamlandı ve ikincisi hala yapım aşamasında.



CSN’ye göre yeni fırlatma kompleksi, Çin’in özel taşıyıcı roketlerinin fırlatma kabiliyetini geliştirmeye yardımcı olabilir ve ticari uzay fırlatma kaynaklarının eksikliğini giderecek. Ülkenin ilk ticari fırlatma sahasında yer alan 180 günlük proje, bir güç merkezinin ve test, atık su arıtma ve küçük katı roket fırlatma rampası ekipman deposu için kullanılan odaların inşasını içeriyor.

Temmuz 2023’te inşaatına başlanacak olan Hainan ticari uzay aracı fırlatma sahası, birinci sınıf bir fırlatma sahası olmayı hedefliyor ve ilk roketini 2024’ün ikinci çeyreğinde fırlatması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
RoketChina Space News
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.