Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

Çin’de Altın Ticaret Hacmi, Yılın İlk Üç Aylık Dö-neminde Artış Yaşadı

Merkez Bankası’nın açıklamasına göre Çin’de altın ticaretinin hacmi yılın ilk üç aylık döneminde arttı. Çin Halk Bankası’nın (Merkez Bankası) yayımladığı rapora göre, Shanghai Altın Borsası’nda yılın ilk üç ayı içinde gerçekleşen altın ticaret hacminin bir yıl önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,6 oranında artarak 9 bin 579,04 tona ulaştı.

 

Aynı kaynağa göre aynı borsada işlem gören altın ticaretinin değeri, yine ilk üç ay içerisinde bir önceki yıla kıyasla yüzde 5,2’lik bir yükselişle 3, 69 trilyon yuana (550,75 milyar dolar) oldu.

Öte yandan, Shanghai Altın Borsası’nda yüzde 99,99 saf veya daha saf altının mart ayı sonunda kapanış gram fiyatı 394,14 yuandı.  Bu, 2021 sonu gram altın fiyatına oranla yüzde 5,4 kadar yüksek. Yukarıda söz konusu edilen raporda uluslararası altın fiyatının 2022 Mart sonunda ons’un 1.942,15 dolar olduğu ve bunun da 2021 sonuna kıyasla yüzde 8,3 oranında yükseliş ifade ettiği belirtiliyor. Ekim 2002 tarihinde kurulan Shanghai Altın Borsası altın, gümüş ve platin için ticaret ve kliring hizmetleri veriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.