Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak terör Hadise bugünün gündemi elazığ palandöken Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mardin mısır

Çin’de Telekom Devlerinin 7 Aylık Geliri 140 Milyar Doları Geçti

Çin’in telekomünikasyon endüstrisi, 2023 yılının ilk yedi ayı içerisinde kayda değer güçte bir performansa imza attı. Resmi veriler, bu çerçevede, gelecek vaat eden şirketlerin ve 5G hizmetlerinin sürekli bir büyüme kaydettiğini gösterdi.


Sektör şirketleri, bu dönem zarfında, toplam 1,01 trilyon yuan’lık (yaklaşık 140,51 milyar dolar) bir ciro gerçekleştirdi. Bu tutar, Endüstri ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığı’nın açıklamasına göre, önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,2 oranında bir artışa tekabül ediyor. 

Çin’in üç telekomünikasyon devi olan -China Telecom, China Mobile und China Unicom adlı şirketleri- sektörün, internet hesaplama merkezleri, büyük veri, bulut bilişim ve nesnelerin interneti gibi yükselmekte olan alanlarında önceki yıla kıyasla yüzde 19 oranında bir ciro artışıyla 212,9 milyarlık ciroya ulaştı. Söz konusu alanlardaki bu ciro tutarı ise Çin telekomünikasyon girişimlerinin toplam cirosunun yüzde 21,2 kadarına denk geliyor. 

5G teknolojisinin büyüme temposu, söz konusu dönemde hız kesmedi. Nitekim temmuz ayı sonu itibarıyla Çin’de yaklaşık 3,06 milyon 5G baz istasyonu bulunuyordu. Yine aynı ay sonunda, ülkenin yukarıda adı geçen üç telekomünikasyon devinin 5G mobil telefon kullanıcılarının sayısı 695 milyona ulaştı. Bu sayı, 2022 sonuna kıyasla 134 milyon kullanıcı artışı ve bunların mobil telefon kullanıcılarının tümünün yüzde 40,6 kadarı demek oluyor. 

Anahtar Kelimeler:
çinTelekomünikasyon
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.