Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin recep tayyip erdoğan binali yıldırım

Çin’de Yazılım Sektörünün Üç Aylık Büyümesi Yüzde 11.6 Oldu

Endüstri ve Enformasyon Teknolojisi Bakanlığı tarafından Çin’in yazılım ve enformasyon teknolojisi sektörünün, yılın ilk üç ayında, özellikle yazılıma bağlı işler sayesinde düzenli bir büyüme gösterdiği açıklandı. Bakanlığın verilerine göre, ilk üç aylık dönem için bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 11,6 oranında arttığını gösteriyor.



Endüstri ve Enformasyon Teknolojisi Bakanlığı’nın duyurduğuna göre sektörün yazılım geliri, söz konusu dönem zarfında, 2 trilyon yuan (yaklaşık 302 milyar dolar) gibi bir tutara ulaştı. Sektörde yer alan şirketler, söz konusu dönem boyunca, birleştirilmiş kar olarak 203,1 milyar yuan elde etti. Bu tutar bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,9 oranında bir azalma ifade etmekle beraber, mart ayında ilk iki ayın düşüşünün belirli ölçüde telafi edildiği saptanıyor.

Öte yandan ülkenin yazılım ihracatı, yılın ilk üç aylık döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,3 oranında yükselerek, 11,6 milyar ABD dolarına ulaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.