Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi gündem özeti deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 recep tayyip erdoğan türk telekom CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Çin’deki okulların sayısı 520 bine ulaştı

Eğitim Bakanlığı’nın 5 Temmuz Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, 2022 yılı itibarıyla Çin’de her türden ve her düzeyden 518 bin 500 okul bulunuyor. Bu kurumlarda öğrenim gören toplam öğrenci sayısı 293 milyona ulaştı. Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan istatistikler, yine geçtiğimiz yıl, her eğitim düzeyinde tam zamanlı olarak çalışan 18,8 milyon öğretmen olduğunu gösteriyor. Öte yandan toplam kreş sayısı, geçen yıl yüzde 1,9 oranında azalarak 289 bin 200'e düştü. 



Eğitim Bakanlığı’nın bildirdiğine göre, ülkenin bütününde 201 bin 600 zorunlu eğitim kurumu ve buralarda eğitim görmekte olan 159 milyon öğrenci bulunuyor. Ayrıca Çin’de zorunlu eğitim süresi olan 9 yıllık eğitimin de, 2022 itibarıyla, yüzde 95,5 oranında yerine getirildiği belirtiliyor.    

Öte yandan Bakanlık Çin’in, yine 2022 yılında, 15 bin düzenli lisesi olduğunu ve bu kurumlara yapılan kayıtların yıl bazında yüzde 4,71 oranında artarak 9,48 milyona ulaşmış bulunduğunu bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.