Öne Çıkanlar AİLE bugünün gündemi palandöken Hakkari cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan terör Hadise gündem özeti çin abd terörist CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin

Çin’in Doğusunda 6 Bin Yıl Öncesine Ait Domuz Çömlekleri Bulundu

Arkeologlar, Çin’in doğusundaki Jiangsu Eyaleti’nde yaklaşık 6 bin yıl öncesine ait bir çocuk oyuncağı olabilecek nadir domuz biçimli bir çömlek parçası buldu. Çömlek, Wuxi şehrinde Ma’an emanetlerinin neolitik bir bölgesinde keşfedildi ve bu, araştırmacıları domuzların bölgede 6 bin yıl önce evcilleştirilmiş olabileceğine inanmaya yöneltti.



Wuxi Kültürel Kalıntılar Ve Arkeoloji Enstitüsünün Başkan Yardımcısı Li Yiquan, bir çocuğun yumruğu büyüklüğündeki çanak çömlek domuzunun birkaç deliği olduğunu ve içi boş gövdesinin içinde çanak çömlek boncukları varmış gibi göründüğünü söyledi. Li, “Domuz biçimli çömlek heykelleri diğer tarihöncesi yerleşim yerlerinde ortaya çıkarıldı, ancak daha önce bu kadar içi boş çanak çömlek domuzları görmemiştik” dedi.

Li, bu gözenekli domuzun düdük gibi üflenip üflenemeyeceğini görmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Arkeologlar, Çin tarihinde birden fazla hanedanı kapsayan Ma’an Relics bölgesinde taş, çanak çömlek ve yeşim eşyaları da dâhil olmak üzere 260’tan fazla öğeyi gün ışığına çıkardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.