Çin’in Yerli Elektrikli Uçağı AG60E, İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

Çin Havacılık Sanayi Kurumu (AVIC) tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin’in kendi geliştirdiği elektrikli uçak AG60E, Jiande şehrindeki Qiandao Gölü Genel Havalimanı’nda ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. 



Geliştirme ekibi, motor ve elektronik kontrol sistemi testi, güç pili seçimi, elektrikli tahrik sistemi entegrasyonunun doğrulanması, elektrikli uçaklar için güvenlik ve uçuşa elverişlilik tasarımı teknik araştırması dahil olmak üzere çeşitli görevleri gerçekleştirdi. Ekip, AG60 hafif spor uçağın elektrifikasyon modifikasyonunu gerçekleştirerek, elektrikli uçak ürünlerinin geliştirilmesi ve mevcut sabit kanatlı uçakların güçlendirilmesi konusunda değerli deneyimler biriktirdi.

AVIC’nin yan kuruluşu olan Tongfei Yema tarafından tasarlanıp üretilen AG60E, 6,9 metre uzunluğa ve 8,6 metre kanat açıklığına sahip. 3 bin 600 metre yükseklikte, saatte maksimum ortalama 218 kilometre hıza ulaşan uçak, selefi olan benzinle çalışan AG60’ın bir üst modeli olarak tasarlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.