Öne Çıkanlar Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan tesk Kuşadası Belediyesi Haberleri Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş rusya devlet başkanı vladimir putin çiftçi gündem başlıkları galatasaray Haydarpaşa Lisesi Uzm. Dr. Selda Yılmaz Kültürel AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

Çinliler, Bugün En Romantik Bayramlarını Kutluyor

Bugün, Çin’de geleneksel bayramlardan biri olan Qixi Bayramı kutlanıyor. Qixi, ülkenin en romantik geleneksel bayram olarak biliniyor ve aynı zamanda Çinliler için “Sevgililer Günü” olarak da kutlanıyor. Neredeyse her Çinli, çocukken Ay Takvimi’ne göre 7. ayın 7. gününde annesi veya ninesi tarafından anlatılan Niulang-Zhinü hikâyesini dinliyor. Hikâyeyi dinleyen çocuk, daha sonra büyüklerinin yardımıyla samanyolunun bir tarafındaki parlak Vega yıldızını ve diğer tarafındaki Eltair yıldızını bulmaya çalışır.



Hikâyeye göre; bir zamanlar, her yılın 7. ayının 7. gününde, Niulang ve Zhinü, Saksağan Köprüsü üzerinde buluşurlar. Gök sarayında, renkli bulutları örmede usta olan bir peri Zhinü, her gün gökte bulutları örme işi yapmaktan sıkılır ve gizlice dünyaya gelir. Burada, iyi kalpli ve saf bir adam olan Niulang ile karşılaşır ve birbirlerine aşık olurlar. Gizlice evlenir ve dünyada birlikte yaşarlar. Ancak Gök Saray Kraliçesi’nin bu birliktelikten haberi olunca, öfkelenir ve Zhinü’nün geri getirilmesi için gök ordusunu gönderir. 

Niulang ile Zhinü’yü zorla birbirinden ayırırlar. Niulang, sevdiği kadını geri getirebilmek için elinden geleni yapar, ancak Kraliçe, onların yeniden bir araya gelmelerini engellemek için büyük bir samanyolu çizer. Bu nedenle Niulang samanyolunun bir tarafında, Zhinü ise diğer tarafında kalır. Bu trajik aşk hikâyesini duyan saksağanlar o kadar etkilenirler ki, binlercesi bir araya gelip samanyolu üzerinde bir köprü oluşturur. Kraliçe de bu durum karşısında duygulanır ve her yılın 7. ayının 7. gününde, bu iki sevgilinin saksağan köprüsü üzerinde buluşmasına izin verir. Efsaneye göre, zamanla Niulang Eltair yıldızına, Zhinü ise Vega yıldızına dönüşmüş ve her Qixi Bayramı’nda, saksağan köprüsü üzerinde yeniden buluşurlardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.