Öne Çıkanlar galatasaray Kuşadası Belediyesi Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti deprem gündem başlıkları erdoğan çin türkiye Covid19 konser

Dünya Yapay Zekâ Kongresi’nde 11 Milyar Dolarlık Sözleşme İmzalandı

18 - 21 Mayıs tarihleri arasında Çin’in Tianjin kentinde düzenlenen 7. Dünya Yapay Zekâ Kongresi (WIC- World Intelligence Congress), çok sayıda şirketin buluşmasına ev sahipliği yaptı. Dünyada yapay zekâ alanındaki en önemli etkinliklerden biri olan kongrede 98 adet temel projeye ilişkin olarak 81,5 milyar yuan (yaklaşık 11,58 milyar dolar) tutarında sözleşme imzalandı.

Sözleşme konusu olan projeler, organizatörlerin açıklamalarına göre, farklı alanlarda endüstri zincirlerini, aynı zamanda yepyeni bilişim teknolojilerini, otomobil branşını, biyotıp konusunu, altyapı inşaatını, yeni enerjileri ve yeni malzemeleri kapsamakta. 51 ülke ve bölgeden bin kadar resmi hükümet temsilcisi, uzman, bilim insanı ve girişimci söz konusu etkinliğe katıldı. 

“Zekâ, geniş kapsamlı gelişim alanı, sürdürülebilir büyüme motoru” teması ekseninde düzenlenen dört günlük etkinlik, Tianjin Ulusal Kongre ve Sergi Merkezi ile adı geçen liman kentinin değişik düzenleme alanlarında gerçekleştirildi. Bu etkinlik, ilk olarak yapıldığı 2017 yılında bu yana, ülke içinden ve dışından bilim insanları, girişimciler ve ekonomistler için yapay zekâ teknolojisi alanındaki son gelişmeler konusunda bir tartışma platformu oluşturuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.