Öne Çıkanlar MÜSİAD Yönetim Kurulu türkiyede bir ilk referandum istinaf sistemi ispanya-çek cumhuriyeti ak parti sözcüsü ömer çelik gölbaşına halı saha yapılıyor spor gündemi merkez bankasının yeni başkanı kim olacak Zika İçin 1.9 Milyar Dolar İstendi ev fiyatları ne kadar arttı icralık

Dünyada Satılan Her Dört Ketçaptan Biri Xinjiang’da Üretiliyor

Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi sadece tatlı meyveleriyle tanınmakla kalmıyor, aynı zamanda "kızıl bir sektöre" de ev sahipliği yapıyor: Domates. Xinjiang'ın coğrafi özellikleri sayesinde burada yetiştirilen domatesler özgün bir tada sahip ve bölge, dünyanın en büyük üç domates üretim merkezinden biri haline geldi. Çin, küresel domates ürünleri pazarının en büyük ihracatçısı konumundadır.



Xinjiang’da üretilen domates miktarı, Çin’in toplam üretiminin yüzde 80’inden fazlasını oluşturuyor. Xinjiang domatesinin su içeriği düşük olduğundan çeşitli domates ürünlerinin üretimi için oldukça uygun. Bugün, dünya genelinde satılan her dört ketçaptan biri Xinjiang’da imal ediliyor. 2022’de Xinjiang, toplam ülke ihracatının yüzde 51’ini oluşturan 475 bin ton ketçap ihraç etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.