Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bugünün gündemi palandöken terör Hadise elazığ cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya mardin

Fransız Bakan Çinli Yatırımcıları Fransa'ya Davet Etti

Çin'i ziyaret etmekte olan Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Çinli yatırımcıları ülkesine çağırırken elektrikli araçlar, aküler ve enerjetik dönüştürüm alanlarına özel ilgi gösterdiğinin altını çizdi. Bu çerçevede Bakan, bu alanda, Fransa'nın nükleer devi Orano ile birlikte ülkeye yatırım yapmış bulunan Çin XTC şirketini ve yine Fransa'da yatırıma girişmiş olan Çin-Japon ortaklığı Envision'u örnek olarak verdi.



Üst düzey Çin-Fransa ekonomi ve finans ikili görüşmelerinde Çin tarafını temsil eden Ekonomik ve Finansal İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı He Lifeng, Fransa'nın Çin yatırımcılarına eşitlikçi ve elverişli bir ticari ortam temin edeceği umudunu dile getirerek, son yıllarda Çin yatırımlarının Fransa'da 50 bin çalışana istihdam olanağı sağlamış olduğunu vurguladı. Söz konusu buluşma COVID-19 pandemisinin başlamasından bu yana iki ülke arasında bü düzeyde yüz yüze oluşan ilk karşılaşma oldu.

Öte yandan her iki ülke temsilcisi, görüşmede küresel finansal istikrar, gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerinin sürdürülebilir finansmanı, iklim değişikliği, gıda güvenliği ve hatta biyoçeşitlilik gibi konuları ele aldı. Çin'in Fransa ile ilişkilerinde, Fransa'nın 2022 yılında yaklaşık 54 milyar avro dış ticaret açığı vermesi dolayısıyla Fransız Bakan ekonomik ilişkilerde bir dengeleme talebini de dile getirdi. 

İkili görüşmesinde, özellikle havacılıkta veya kozmetik ürünlerde sertifikasyon gibi alanlarda çalışma grupları oluşturarak fikri mülkiyet ve güvenlik konularını masaya yatırma olanakları da yaratacak. Fransız Bakan, 31 Temmuz Pazartesi günü "Çin'in Silicon Valley'i" diye de anılan güney metropolü Shenzhen'e giderek burada Çinli yatırımcılarla bir arayagelecek ve Avrupa'da bir elektrikli  otomobil üretim tesisi açmayı düşünen BYD firması ile görüşecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.