Öne Çıkanlar Hakkari Hadise malatya doğalgaz Covid 19 tunceli polis Haluk Kürkçü Hadis Russia HAİNCE abd

İntermodal Trenlerin 6 Aylık Sefer Sayısı, 4 Bin 500’ü Geçti

Çin’in intermodal olarak nitelenen “demiryolu-denizyolu” karma taşımacılık tren seferlerinin uluslararası ticaret koridorunda gerçekleştirdiği seferlerin sayısı, içinde bulunduğumuz yılın ilk altı ayı zarfında 4 bin 500’ü geçti. Bu rakamla yılın ortası için önceden saptanmış olan hedefe de ulaşılmış oldu.



4 bin 500’üncü sefer, tahıl yüklü 100 konteyner taşıyan trenin Zhuang Guangxi Özerk Bölgesi’ndeki Qinzhou Limanı’nın garından 30 Haziran Cuma günü hareket etmesiyle gerçekleşmiş oldu. Bu yılın ocak - haziran döneminde söz konusu koridordan geçen yük trenleri, 225 bin standart konteyner taşıdı. Bu miktar, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 9 oranında bir artışa denk geliyor.

2017 yılında faaliyete geçen yeni uluslararası kara-deniz karma taşımacılık ticaret koridoru, ticari ve lojistik bir geçit. Batı Çin’in eyalet düzeyindeki bölgeleri ile ASEAN (Association of Southeast Asian Nations - Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği) üyeleri ortaklığıyla inşa edildi. Demiryolu-denizyolu karma taşımacılık hizmeti, Çin’in eyalet düzeyindeki 17 bölgesinin 61 kentine hizmet veriyor.

Anahtar Kelimeler:
çinIntermodal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.